Zoek hier je klusje
Smarthome Smart

Are you getting smart? Bekijk de mogelijkheden

maandag 02 mei 2022

Are you getting smart

Droom jij nog steeds over de kaboutertjes die klusjes in huis fiksen waar jij geen trek in hebt? Welkom in het huis van de toekomst. Een huis waarin jouw smart home apparaten je verlichting, verwarming en beveiliging regelen. En speciaal voor de techfreaks of luie mensen onder ons: Er bestaan stofzuigers die zelf het vuile werk voor je opknappen, koelkasten die je kan bellen voor het checken van de voorraad, of je kunt je kat op afstand eten geven als je een dagje van huis bent. Niks lijkt te hierin gek.

Hoe slim wil je je huis hebben?

Er worden steeds slimmere technologieën ontwikkeld om jouw leven makkelijker en comfortabeler te maken. Van de keuken tot aan de garage: voor elke ruimte is er wel een smart apparaat dat je huis slimmer maakt. Voor een Smart home heb je drie dingen nodig: slimme apparatuur, een smartphone en een internetverbinding. De keuze is reuze. Omdat je waarschijnlijk door de bomen je slimme apparaten niet meer ziet, hebben wij de bekendste Smart-producten voor je op een rijtje gezet. Zo zijn wij.

Thermostaat - Klimaatbeheersing

Nooit meer in een koud huis je bed uit hoeven stappen. Wij houden ervan! Misschien is het wel het bekendste smartapparaat wat er is: de slimme thermostaat. Met een slimme thermostaat kun je een hoop geld en energie besparen. Natuurlijk ligt dit, grotendeels aan je eigen gebruik, maar fabrikanten beweren een besparing van 15 - 25% op de energierekening. De slimme thermostaat is voor iedereen die centrale verwarming heeft. Heb je stadsverwarming en/of vloerverwarming, dan wordt je keuze iets beperkter. De prijzen van een slimme thermostaat kunnen sterk variëren. Dat prijsverschil zie je terug in de mogelijkheden van het apparaat. Zo kan je met de ene thermostaat alleen je verwarming op afstand bedienen, terwijl de ander zelflerend is of verschillende kamers individueel kan verwarmen. Oriënteer je dus goed, voordat je er één aanschaft. Wij helpen je graag op weg.

Nest thermostat learning

Nest thermostaat

De naam zegt het al, de Nest thermostat learning is zelflerend. Het ding houdt de eerste week bij wanneer je de temperatuur aanpast en maakt daarna voor jou een weekschema. Vergeet je de thermostaat uit te zetten? No Problem. Het apparaat heeft een bewegingsmelder, waardoor de thermostaat vanzelf uitgaat als je niet thuis bent. Ben je op vakantie - en staat je verwarming uit - en wordt het plotseling heel koud in Nederland? Dan zet je gemakkelijk op afstand je verwarming hoger, waardoor je voorkomt dat je leidingen bevriezen. Het design ziet er gelikt uit en past in elk interieur. Elke maand krijg je een overzicht van je verbruikte energie. Zo weet je iedere precies waar je aan toe bent qua kosten. Voor de installatie van dit apparaat is een Smart Home monteur vereist.

Nest thermostat E

Nest e thermostaat

Voor de kleinere portemonnee is dit apparaat ‘the way to go’. De Nest thermostat E is het goedkopere broertje van de Nest Thermostat learning. De functionaliteit komt overeen, maar toch zijn er wel verschillen. In tegenstelling tot de Nest Thermostat learning, hangt deze niet aan de muur. Het apparaat is niet draadloos maar is in tegenstelling tot de Nest thermostat learning gemakkelijk zelf te installeren met de doe-het-zelf installatie. Ook staat hij meteen ingesteld, gebaseerd op het gemiddelde gebruik van Europese huishoudens. Hij leert later pas je routine aan, zoals zijn duurdere broertje. Ook is het design is een stuk minder fancy dan dat van de duurdere broer Nest thermostat learning. Als je geen gadget freak bent, is de Nest thermostat E absoluut the winning team. Hij is geschikt voor alle cv-ketels en bespaart je op de lange termijn heel wat centen uit. Tel uit je winst. Ben je niet zo’n doe-het-zelver en besteed je de installatie liever uit? Boek gemakkelijk je Smart Home Installateur bij jou thuis.

Smart sloten

Behoor jij tot de categorie ‘ik ben blij dat mijn hoofd vastzit’? En ben jij vaak van alles kwijt? Breaking news: er is een slim slot die je met je smartphone kan openen via Bluetooth. Je kunt de virtuele sleutel tot je paleis delen met gezinsleden, vrienden en familie. Je hoeft niet bang te zijn dat ze binnen komen op het moment dat jij net de douche uitkomt, gezien je zelf instelt op welke tijdstippen ze toegang hebben. In principe kan je dit apparaat zelf installeren, maar als je er niet uitkomt kun je altijd bij ons een Smart Home installateur boeken.

Smart home beveiliging

Er zijn heel wat apparaten op de markt die je huis slimmer én veiliger kunnen maken. Zo bestaan er in- en outdoor camera’s, video deurbellen en slimme rook- en koolmonoxidemelders. Wanneer een gevaarlijke situatie zich voordoet, krijg jij meteen een melding op je smartphone.

Nest protect

Nest protect

Rookmelders. Het moment dat je lekker in je bed ligt te soezen en de batterij is leeg…piep…piep. Alleen daarom wil je zo’n apparaat al in een slimme vorm hebben. Rook- of koolmonoxide in je huis zijn de laatste dingen waaraan je wil denken. Toch is het belangrijk om melders in alle ruimtes van je huis op te hangen. Oké misschien kun je de WC overslaan, al gaat het er bij jou thuis misschien behoorlijk heet aan toe. Een suf imago? No way. De Nest protect doorbreekt saaie gedachten over deze melders en beschikt over een microfoon, een hittesensor, een bewegingssensor en een vochtsensor. Je snapt het wel: dit apparaatje is aan de prijs. De Nest protect rookmelders communiceren met elkaar. Als je een brandalarm in de slaapkamer afgaat, vertelt de melder in de woonkamer jou welk alarm er afgaat. Ook vertellen ze jou precies wat je moet doen, omdat je zelf misschien - in paniek -  niet meer zo helder nadenkt. Montage is een fluitje van een cent, maar we begrijpen het als jij van gemak houdt. Onze mannetjes zijn je graag van dienst!

Nest Cam Outdoor

Nest cam outdoor

Wil je graag je bezittingen in de gaten houden? Dan zit je bij de Nest Cam Outdoor goed. Het installeren van de IP-camera is een klus op zich. Het gaatje boren is eenvoudig, Nest levert allerlei bevestigingsmaterialen erbij, waardoor het voor inbrekers minder gemakkelijk wordt om je camera te slopen, maar daardoor is enige handigheid als doe-het-zelver gewenst. Deze camera meldt het jou wanneer indringers zich in jouw paleistuin begeven. No worries, hij is zelfs zo slim, dat hij jou geen notificatie stuurt wanneer de kat van de buren even komt buurten. Ook beschikt hij over een infraroodcamera, waardoor je in het donker ook gewoon boeven kunt opsporen. Je kunt zelfs de hufter aanspreken, door middel van de microfoon in de camera. De Nest Cam Outdoor neemt tot 2,6 miljoen frames per dag op in Full HD. De beeldlijn-algoritmen selecteert automatisch de meest relevante beelden. Zo kun je de highlights van de dag snel bekijken. Fijn snufje techniek, toch?

Ring Video Doorbel

Ring video doorbell

Handig voor de mensen die hun buurvrouw willen ontlopen: Met de Ring Video Doorbel kun je zien wie er aan de deur staat, door de ingebouwde camera. Met de microfoon en speaker kun je terug praten. Of niet. Hij is ook heel praktisch als je niet thuis bent, wanneer je bijvoorbeeld pakketjes verwacht. Postpakketjes die worden achtergelaten voor je deur, zijn verleden tijd. Hij werkt met of zonder netstroom en gaat via het WIFI netwerk. Appeltje eitje, toch?

Verlichting - Philips hue

Philips hue smartverlichting

Voor de extreem luie mensen onder ons: je hoeft tegenwoordig niet eens meer van de bank op te staan om het licht aan te zetten. Nog een zo’n voordeel: je kunt de Hue lampen overal ter wereld bedienen. De enige voorwaarde is een stabiele WIFI-verbinding. Wanneer je op vakantie bent laat je gemakkelijk een lampje branden tegen ongewenste gasten in huis, en kom je nooit meer in het donker thuis. Je kunt de kleur van de verlichting aanpassen aan je stemmig op elk gewenst moment. Leuk spul dus.

Huishoudelijke smart apparaten - Samsung koelkast

Samsung smart koelkast

Hoe vaak sta jij in de supermarkt zonder dat je de voorraad van een product hebt gecheckt? Never again! Met deze smart koelkast ben jij sowieso het coolste jongetje (of meisje) van de klas. Hij laat je zien wat het snelste op moet, wat er bestelt moet worden en communiceert met je telefoon. Zeker voor drukke mensen of gezinnen is een smart koelkast een aanwinst in je keuken. Nooit meer misgrijpen of beschimmelde producten in je koelkast. Je hebt ook de mogelijkheid om je voorraad aan te vullen, zodat je daar niet meer voor je huis hoeft te verlaten. Heb je geen kookinspiratie? Deze koelkast is zo’n slimmert, dat hij je zelfs een maaltijd voorstel kan doen met de producten die je nog hebt liggen.

Als je slim bent, volg je ons ook op onze social kanalen. Volg onze Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy.