Regel nu jouw klusjesman

Rolluiken monteren

Vanaf €49 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1670 klusjesmannen bij jou in de buurt

Als je graag meer privacy wilt, dan zijn rolluiken een goede keuze. Maar rolluiken plaatsen heeft nog veel meer voordelen. Regel direct een vakman via Zoofy

Regel nu jouw klusjesman
3 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Partners met: Gamma, Praxis, IKEA & Bol
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Rolluiken plaatsen

Wil je graag meer te weten komen over de voordelen, de mogelijkheden en de kosten van rolluiken? Dan ontdek je hieronder alles wat je moet weten!

Dit zijn de voordelen van rolluiken

Er zijn heel wat verschillende manieren om je woning af te schermen van daglicht en om meer privacy te hebben, zoals gordijnen, jaloezieën, enzovoort. Maar rolluiken hebben toch iets bijzonder. Als je kiest voor rolluiken monteren zal je kunnen genieten van ontzettend veel voordelen. Ontdek ze hieronder!

Een goede isolatie

Rolluiken houden de warmte uit je huis, zodat je in de zomer nog meer kan genieten van een koele ruimte, zonder te airconditioner te moeten gebruiken. Uiteraard hangt het isolatievermogen af van het materiaal dat je zal kiezen, maar sowieso zullen ze je helpen om het ideale leefklimaat te bereiken. Naast een goede thermische isolatie bieden ze ook een goede akoestische isolatie. Dat is vooral een groot voordeel als je in een drukke buurt woont. Dankzij rolluiken heb je dan nog nauwelijks last van omgevingsgeluiden.

De perfecte lichtintensiteit

Gedurende de dag is het fijn om te kunnen genieten van zonlicht, maar als je in de ochtend gewekt wordt door zonlicht, dan zal je daar niet vrolijk van worden. Zeker niet als je van plan was om lekker uit te slapen! Met een rolluik kan je je slaapkamer verduisteren, waardoor je zo lang kan slapen als je zelf wil. En als je tijdens de dag slechts gedeeltelijk van het zonlicht wilt genieten dan kan dit ook. Ideaal!

Meer privacy

Wil je liever niet dat voorbijgangers zomaar kunnen binnenkijken in je huis? Dan zijn rolluiken een goede keuze. Gordijnen kunnen soms doorzichtig zijn, maar door een rolluik kan je niet kijken. Hierdoor voel jij je altijd op je gemak!

Veiliger wonen

Hoewel rolluiken geen wondermiddel zijn tegen inbrekers, zullen ze het de inbrekers veel moeilijker maken om je huis te betreden. Rolluiken zijn dus een goede aanvulling op de rest van veiligheidsmaatregelen. Zeker als je kiest voor aluminium of stalen rolluiken!

Boek nu een klusjesman

Rolluiken monteren

 

Voor elk interieur de juiste rolluik!

Als je wilt rolluiken monteren zal je kunnen kiezen uit verschillende soorten rolluiken. Er zijn namelijk verschillende materialen waaruit je kan kiezen. Door de grote keuzemogelijkheid is er altijd de geschikte rolluik voor élk interieur. Welke rolluik kies jij?

Aluminium rolluiken plaatsen in een modern interieur

Een populaire keuze voor in een modern of industrieel interieur is een rolluik uit aluminium. Aluminium heeft een stoere uitstraling en kan daardoor je interieur nieuw leven inblazen. Kies je voor aluminium rolluiken monteren dan zal je kunnen kiezen uit tal van kleuren waardoor ze nog beter bij je interieur passen. Bovendien zijn ze erg duurzaam en stevig. Je zal er dus lang van kunnen genieten!

Kunststof rolluiken plaatsen in een retro interieur

Als je budget wat beperkter is, kan je kiezen voor kunststof rolluiken. Deze staan mooi in een landelijk of retro interieur. Rolluiken uit kunststof zijn eveneens verkrijgbaar in diverse kleuren en prints. Je kan zelfs kiezen voor rolluiken met een mooie houtprint. Hierdoor kan je genieten van een natuurlijke uitstraling zonder er te veel voor te moeten betalen.

Houten rolluiken plaatsen in een landelijk interieur

Als je wat meer geld hebt dan kan je in plaats van kunststoffen rolluiken met een houtprint ook voor houten rolluiken kiezen. Deze zijn vooral een goede keuze als je houdt van een natuurlijk, landelijk interieur, maar ook in een industrieel interieur zullen ze niet misstaan. Het voordeel van houten rolluiken is dat ze geluidswerend zijn, maar je zal ze wel moeten laten onderhouden.

Stalen rolluik plaatsen in een industrieel interieur

Een stalen rolluik is een goede keuze voor een industrieel interieur, want het zal je interieur een ruig kantje geven. Maar er is nog een ander groot voordeel van stalen rolluiken: ze zijn erg stevig! Ze zijn hierdoor de veiligste keuze. Inbrekers maken geen kans!

Welke soorten rolluiken zijn er?

Als je wil rolluiken monteren en je op zoek bent naar de juiste rolluiken, kan je niet alleen kiezen uit verschillende materialen, maar ook uit verschillende modellen. Welke rolluiken zijn voor jou de beste keuze?

Inbouwrolluiken

Als je van plan bent om je huis te renoveren of als je een nieuwbouw huis hebt, dan zijn inbouwrolluiken een goede optie. Dit type rolluiken zijn minder opvallend, omdat de kast wordt ingebouwd. Wil je liever niet te grote werken laten uitvoeren? Dan is een inbouw rolluik monteren niet zo'n goed idee, want er komt heel wat sloopwerk bij kijken. Hou hier rekening mee!

Opbouwrolluik

Een opbouwrolluik is de goedkoopste optie. Dat komt omdat het makkelijker is om te plaatsen. Dit type rolluik wordt namelijk rechtstreeks op het kozijn gemonteerd. Het nadeel is dat een opbouwrolluik er wat lomper uitziet dan een inbouwrolluik.

Voorzetrolluik

Een andere voordelige optie is een voorzetrolluik. Ook als je dit type rolluik gaat monteren zal je geen breekwerken moeten uitvoeren. Voorzetrolluiken zijn dus goedkoop én makkelijk om te plaatsen, net zoals opbouwrolluiken. Het verschil is dat het ene type rolluik aan de binnenkant van je huis wordt geplaatst en het andere type aan de buitenkant. Het hangt er dus vanaf wat je verkiest!

Wat kost een rolluik monteren?

Voordat je rolluiken gaat monteren is het wel zo handig dat je meer weet over de rolluiken prijzen. De rolluiken prijzen zullen uiteraard afhangen van verschillende factoren, zoals het type rolluik, het materiaal, enzovoort. Daarnaast moet je bij de rolluiken prijzen rekening houden met de kosten voor de extra onderdelen. Over het algemeen kan je rekenen op een kostprijs tussen de 200 en 1500 euro. Hieronder geven we een overzicht op de kosten per onderdeel!

Rolluik  90 tot 600 euro (afhankelijk van het materiaal en de grootte)
Bediening  10 tot 250 euro (handmatig of elektrisch)
Montagekosten  100 tot 200 euro

Rolluiken prijzen: het prijsverschil tussen de verschillende materialen

Laten we nu eens een kijkje nemen naar de kosten van rolluiken aan de hand van het materiaal dat je kiest. Zoals je hierboven kon zien, kunnen de kosten van rolluiken sterk uiteenlopen. Dat heeft vooral te maken met het materiaal waaruit ze gemaakt worden. Als je een rolluik gaat monteren die uit aluminium gemaakt is zal je dit veel meer kosten dan een rolluik uit kunststof.

Uiteraard is aluminium een kwalitatiever materiaal dat langer zal meegaan. Dus de beste keuze voor jou hangt af van wat je prioriteiten zijn. Een kunststoffen rolluik monteren is zeker goed genoeg als je je slaapkamer wilt verduisteren. Maar als je je woning met rolluiken ook inbraakveiliger wilt maken, dan kan je beter aluminium rolluiken monteren. Denk op voorhand goed na over je prioriteiten om de juiste keuze te maken. Hieronder vind je alvast een prijzentabel die je kan helpen!

Rolluiken Kosten
Kunststof rolluik (100 x 100 cm)  90 tot 150 euro
Kunststof rolluik (200 x 200 cm)  250 tot 350 euro
Aluminium rolluik (100 x 100 cm)  100 tot 250 euro
Aluminium rolluik (200 x 200 cm)  350 tot 600 euro

Zelf rolluiken monteren of laten doen?

Zelf rolluiken monteren is niet onmogelijk, maar of je dit beter zelf doet of niet is afhankelijk van het type rolluik dat je kiest en van hoe handig je bent. Een opbouwrolluik monteren is een heel stuk makkelijker dan een inbouwrolluik. Twijfel je of je het tot een goed einde kan brengen? Laat het werk dan uitvoeren door een professional. Op die manier ben je er zeker van dat ze goed gemonteerd worden!

Laat je rolluiken plaatsen door een vakman van Zoofy en geniet van extra voordelen

Wil je rolluiken plaatsen? Maak het jezelf dan makkelijk en laat dit over aan een ervaren vakman. Door voor een vakman van Zoofy te kiezen kan je bovendien betaal je bij Zoofy géén voorrijkosten, want je wordt altijd gekoppeld aan de beste vakman uit je buurt. Daarnaast kan je altijd vertrouwen op het beste resultaat!

Boek nu een klusjesman

Andere klusjesman klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af