Vakmannen hier, klusjesmannen daar.. Ontmoet Juut, de Klusvrouw!

dinsdag 20 december 2022

Bij Zoofy spreken we altijd over vakmannen en klusjesmannen, maar we hebben ook gewoon handige vrouwen die klussen voor ons platform. Zo ook Juut, de Klusvrouw. Juut is 54, heeft twee honden en is hartstikke handig.

Over Juut

“Ik ben in mijn leven zo’n twintig keer verhuisd. Bij iedere verhuizing ging ik steeds meer zelf doen. Even een lampje ophangen, een stopcontactje checken, ik werd er steeds handiger in. Op een bepaald moment kreeg ik ook de vraag van vrienden of kennissen of ik eens bij hen een klusje wilde oppakken. Zo kwam ik er gaandeweg steeds meer achter wat werkte en wat niet werkte. Ik ging steeds professionelere gereedschappen aanschaffen en werd er steeds beter in.

Net voor de eerste Corona-crisis bedacht ik me: ‘ik ga dit er gewoon bij doen, ik vind het hartstikke leuk’. Ik heb een kantoorbaan, maar vind het heerlijk om daarbuiten lekker te klussen. Tijdens de pandemie heeft het echt even stil gelegen, maar ik ben het nu weer aan het oppakken. Ik vind alles leuk aan het ondernemerschap en wil alles zelf doen. Ik houd van variatie, maar ik pak alleen de klussen op die ik leuk vind. Dat zijn voornamelijk kleine klussen, zoals het in elkaar zetten van meubels, lampen ophangen, schilderijen en spiegels ophangen, maar ook elektra aansluiten bijvoorbeeld.

Ik heb echt wel eens te maken met vooroordelen. Kom ik ergens om een kastje in elkaar te schroeven, staan ze elkaar verbaasd aan te kijken: ‘Gaat zij dit echt doen?’ Maar vooral bij het eerste contact is er altijd verbazing. Als ik een klus oppak, stuur ik altijd eerst even een berichtje om even kort te sluiten of de tijd nog uitkomt etcetera. Dan krijg ik altijd even een verbaasde blik, maar mensen zijn ook heel geïnteresseerd en vragen dan bijvoorbeeld even hoe ik er zo ingerold ben.

Bijna al mijn klanten zijn trouwens vrouwen. Dat zijn vrouwen die zelf het gereedschap of de handigheid niet hebben, en die vinden het dan juist hartstikke leuk dat er een vrouw langskomt. Ik denk dat 85% van mijn klantenbestand vrouwen zijn.

Thuis klus ik ook veel. Geloof het of niet, maar we gaan binnenkort weer verhuizen. Daar gaan we alles zelf oppakken. We gaan aan de slag met de badkamer, een vliering op zolder, we gaan zelf een schuurtje bouwen. Een stuk groter dan de klusjes die ik voor klanten oppak, maar ik heb er heel erg veel zin in. 

De samenwerking met Zoofy bevalt me echt heel erg goed. Zoofy zorgt voor het overgrote deel van mijn klussen. Ik vind het fijn dat ik zo snel betaald krijg en het systeem is eerlijk; ik kijk naar de klussen, pak er één op en die is dan ook meteen voor mij. Ja, ik ben echt heel blij met Zoofy.

Wat ik zou willen zeggen tegen vrouwen die dit lezen en twijfelen om ook te gaan klussen? Ga eens cursussen volgen zodat je je wat zekerder voelt misschien. Zorg bovendien dat je alleen oppakt wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Klussen is niet zwaar, dat is een misverstand dat bij veel mensen heerst. De gereedschappen zijn goed hanteerbaar en als je een goed stappenplan maakt, dan is het echt heel erg goed te doen.”

Foto van Juut

Juut de klusvrouw