Het toilet betegelen: 7 voordelen

maandag 02 september 2024

Het toilet is één van de kleinste ruimtes in huis. Tegelijkertijd maken we ook het meest gebruik van deze ruimte. Je toilet betegelen brengt dan ook een hoop voordelen met zich mee. Zo is het duurzaam, praktisch en stijlvol. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen.

Hygiëne en gemak

De belangrijkste reden om je toilet te betegelen is de hygiëne. Tegels zijn veel makkelijker schoon te maken dan verf of behang. Daarnaast zijn tegels bestand tegen vocht en vlekken. Met een doek en wat reinigingsmiddel verwijder je gemakkelijk vuil van de tegels. Dit is vooral belangrijk in een ruimte als het toilet waar hygiëne van groot belang is.

Duurzaamheid

Tegels zijn gemaakt van sterke materialen zoals keramiek, porselein of natuursteen. Deze materialen zijn goed bestand tegen slijtage en ze gaan langer mee. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor ruimtes die dagelijks veel worden gebruikt, zoals het toilet. Daarnaast zijn tegels bestand tegen water, waardoor ze minder snel beschadigd raken dan andere soorten wand- en vloerbedekkingen.

Stijlvolle uitsraling

Door je toilet te betegelen creëer je een unieke en stijlvolle look die past bij je persoonlijke smaak. Of je nu kiest voor klassieke witte tegels, kleurrijke mozaïeken of trendy metrotegels. Daarnaast voegen tegels met textuur diepte toe aan je toilet.

Verhoogde woningwaarde

Je zult het misschien bijna niet geloven maar een mooi betegeld toilet verhoogd de waarde van je woning. Potentiële kopers houden van een mooi verzorgd en afgewerkt huis. En een netjes toilet draagt hieraan bij. Bovendien hoeven zij het toilet niet meer onder handen te nemen wat scheelt in de kosten. Daarnaast doen mensen een hoger bod op een woning met een mooi afgewerkt toilet.

Waterbestendig

Toiletten zijn over het algemeen vochtige ruimtes. Tegels en tegelvoegen zorgen ervoor dat jouw toilet waterbestendig is. Dit helpt om schimmel- en meerdauwvorming te voorkomen, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. De waterdichte eigenschappen van tegels beschermen ook de ruimte onder de tegels tegen vocht.

Onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot andere materialen zoals verf of behang, vereisen tegels weinig onderhoud. Een regelmatige schoonmaakbeurt met allesreiniger is meestal voldoende om het toilet er weer als nieuw uit te laten zien. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het opnieuw verven of het vervangen van beschadigd behang op de muren.

Veelzijdig

Tegels zijn veelzijdig en kunnen op zowel muren als vloeren worden geplaatst. Daarnaast heb je tegels in veel verschillende patronen en ontwerpen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je toilet een persoonlijke en stijlvolle uitstraling te geven. Of je nu kiest voor een moderne, minimalistische look of een klassiek, tijdloos ontwerp. Tegels brengen jouw stijl tot leven.

Boek een vakman bij Zoofy

Je toilet betegelen van je toilet heeft een aantal fijne voordelen. Wil jij je toilet laten betegelen? Laat het over aan een professionele vakman van Zoofy. Je boekt eenvoudig en snel een vakman via zoofy.nl.