Geef je woonkamer een stijlvolle make-over

maandag 21 oktober 2024

De woonkamer is het hart van ieder huis. Het is de plek waar je ontspant, zit met gasten of de dag doorneemt. Deze ruimte wil je op een fijne, stijlvolle manier inrichten. In deze blog geven we je daarom handige tips & tricks hoe je jouw woonkamer een stijlvolle make-over geeft.

De juiste indeling

Start met een plattegrond van jouw woonkamer. Maak onderscheid tussen verkeers- en gebruikersruimte. Verkeersruimte is de looproute door je woonkamer om bijvoorbeeld naar de hal of naar de keuken te lopen. Gebruikersruimte is de plek waar je je bank, een comfortabele stoel, vloerlampen of andere meubels en accessoires neerzet.

Werk met donkere en lichte kleuren

Wil je jouw woonkamermuren voorzien van een nieuw kleurtje? Combineer neutrale, zachte kleuren zoals wit, grijs en beige met donkere kleuren zoals marineblauw, donkergroen of bordeauxrood. Andere kleuraccenten voeg je toe met fijne accessoires. Denk aan kussens, kunstwerken, kandelaars en andere decoratieve items.

Boek een schilder »

Tijdloze meubels en accessoires

Een bank is onmisbaar in de woonkamer. Naast comfortabel moet een bank ook passen bij de ruimte. Let dus goed op het formaat van de bank als je er een gaat uitzoeken. Een hoekbank past goed in een ruime woonkamer. Maar in een kleine ruimte oogt een hoekbank al gauw rommelig. Dan kun je beter voor een kleine tweezitsbank gaan. Combineer de tweezitsbank met een bijpassende poef om je benen op te leggen. En als er visite is, zet je een dienblad met hapjes en drankjes op de poef.

Meubelmontage »

De juiste verlichting

Misschien wel net zo belangrijk als de bank en de meubels is de verlichting in de woonkamer. Combineer plafond-, vloer-, en tafellampen voor meer sfeer. En gebruik dimmers om de lichtsterkte aan te passen naar de gewenste ambiance. Vergeet ook niet om kandelaars en waxinelichtjes op de tafel te zetten. Dit maakt de ruimte nog gezelliger.

Maak een lichtplan »

Planten en ander groen

Planten brengen leven en kleur in je woonkamer. Kies voor een mix van grote kamerplanten en kleine planten in mooie potten. Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit maar zorgen ook voor een frisse en natuurlijke uitstraling. Om het helemaal af te maken zet je een mooie bos fleurige bloemen op tafel.

Met deze tips tover je jouw woonkamer om tot een stijlvolle ruimte waar je graag tijd doorbrengt. Wil jij je woonkamer laten schilderen? Hulp bij het in elkaar zetten van de meubels? Of de verlichting laten installeren? Bij Zoofy boek je gemakkelijk en snel een ervaren vakman.