Zoek hier je klusje

Daarom is een terrasoverkapping een goed idee

maandag 27 februari 2023

Een extra investering aan jouw woning kan de waarde aanzienlijk verhogen. Maar waar de meeste mensen in eerste instantie alleen kijken welke winst er binnenshuis te behalen valt, mag wat ons betreft buiten niet overgeslagen worden. Een terrasoverkapping heeft namelijk erg veel voordelen, en wij delen graag welke dat zijn. Lees snel verder!

#1 - Je verlengt je leefruimte

Een aanbouw plaatsen is een mogelijkheid voor extra vierkante meters leefruimte, maar dit is niet goedkoop. Als je hier geen budget voor beschikbaar hebt, dan kun je ook overwegen om te kiezen voor een terrasoverkapping, bijvoorbeeld van ForaVida. Je creëert relatief eenvoudig extra leefruimte buiten, en daar is ook wat voor te zeggen. Doordat het terras overdekt is, kun je het gehele jaar buiten blijven zitten. Dat is maximaal genieten ongeacht de weersomstandigheden. Regent het hard? Geen probleem. Zelfs dan geniet je van je tuin, want je zit immers droog. Op deze manier wordt het contact met buiten maximaal gewaarborgd, en geniet je daarbij van een waardevermeerdering van je woning. Dat is niet iets wat je direct terugziet in je portemonnee, maar wel degelijk gaat merken bij de waardebepaling van jouw woning op het moment dat je deze te koop gaat zetten. 

2 - Extra mogelijkheden met een schuifwand

Wist je dat het ook mogelijk is om de terrasoverkapping uit te breiden met glazen windschermen? Deze ForaVida terrasoverkappingen en glazen schuifwanden beschermen je tegen weer en wind. Bovendien wordt de lichtinval gewaarborgd en is er geen verspilling van de ruimte, omdat er geen openslaande deuren zijn. Het is hartstikke praktisch maar ook nog eens een optische verfraaiing van jouw huis, wat als extra waarde aan het huis gezien kan worden en daarom kan je de financiering vaak doen via een tweede hypotheek. 

3 - Voor welk materiaal kies je?

Ook op het gebied van overkappingen zijn er nogal wat spreekwoordelijke knopen die doorgehakt moeten worden. Ze zijn er in verschillende soorten, maten en ook materialen. Als je voor een duurzame oplossing wilt gaan, dan kun je het beste kiezen voor een aluminium overkapping. Waarom? Omdat het nagenoeg onderhoudsarm is en jarenlang mee kan gaan. Hierdoor kun je elk seizoen maximaal genieten van het buitenleven.