Perilex stekker aansluiten

Vanaf €89 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 473 Elektriciens bij jou in de buurt

De meeste elektrische oven of kookplaten worden aangesloten via een perilex systeem. Maak hiervoor een afspraak met een elektricien. De vakman plaats een speciale wandcontactdoos. Aan het apparaat komt een perilex stekker. Het tarief is incl btw en materiaal. De plaatsing van een extra groep of ander meewerk is niet inbegrepen.

Nu regelen
49 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 45 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Elektriciens die gewerkt hebben aan Perilex stekker aansluiten

Perilex stekker aansluiten wordt gemiddeld beoordeeld als 4,9 van 5 sterren met meer dan 49 recensies

Suzette uit Apeldoorn
dinsdag 16 juli 2019

Ja is gemaakt. Onwijs blij mee

Liane uit Scharmer
maandag 15 juli 2019

Zeer vriendelijk, meedenkend en kundig.

Marcel uit Heeten
woensdag 19 juni 2019

Eerlijke en professionele benadering van de klus..... goed advies en prettig in de omgang. Zeker het aanbevelen waard.

David uit Zevenhuizen
dinsdag 4 juni 2019

Klus is geklaard. Ook een fijne en nette uitleg gekregen

Jacob uit Barendrecht
donderdag 30 mei 2019

Hij deed Zijn werk vlot en goed Een goede vakman.

Paul uit Schalkhaar
woensdag 29 mei 2019

Ja prima

Ourecia uit Almere
woensdag 22 mei 2019

Ramesh heeft goed werk geleverd !

Wendy uit Nijverdal
vrijdag 10 mei 2019

Had de klus binnen het uur klaar. Ben erg tevreden over hem.

Onze Elektriciens zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Perilex stekker aansluiten

Voor de aansluiting van elektrische kookplaten, inductie of elektrische oven is de kans groot dat hiervoor krachtstroom nodig is. Je hebt daarvoor een aparte aansluiting nodig. De apparaten moeten dan worden aangesloten met behulp van een perilex stekker en stopcontact. 

Perilex is een andere naam voor een driefasenspanning-stekkersysteem. Dit soort stekkers lijken op een reguliere stekker die je aansluit op 230 volt. Het verschil is dat een perilex twee poten extra heeft. In totaal dus 4 poten die in het stopcontact gaan. Een reguliere stekker heeft er slechts twee. Het systeem is geschikt om alle apparaten met een hoog vermogen te kunnen aansluiten. 

Het perilexsysteem deed zijn intrede in de woningmarkt in de jaren 60. Niet overal in Europa is men even bekend met dit systeem. Daar gebruiken ze vaker IEC60309-2 stekkers. In Nederland mogen perilex stekker alleen nog maar worden gebruikt in huishoudens, de gezondheidszorg en kleinere bedrijven. Voordeel van het perilexsysteem is de compacte behuizing. 

Afhankelijk van het elektrische apparaat heb je in de meeste gevallen een twee fasen of drie fasen aansluiting nodig. Een elektricien heeft het dan over 2X 230 volt of 3X 400 volt. Er zijn bij perilex stopcontacten en stekkers twee uitvoeringen. Er is een 16A sterkte en een 25A sterkte. Je kunt het verschil zien. 

Om de 16 ampère variant van de 25 ampère te onderscheiden is de platte pin bij de zwakkere variant horizontaal aangebracht. Mocht je niet weten wat je nodig hebt, een erkend installateur kan je hierover altijd adviseren. Soms zijn er bij de aansluiting in de meterkast aanpassingen nodig. Is er in de kast een krachtstroomaansluiting te vinden dan is de kans groot dat er ook een bijpassend stopcontact in de woning is aangelegd om bijvoorbeeld een inductiekookplaat aan te sluiten. 

Is dat niet het geval dan moeten er eerst kabels worden getrokken om een geschikt stopcontact te installeren. Ook moet er vaak een extra groep worden geplaatst. Wanneer deze mogelijkheid er niet is kun je ervoor kiezen om toch een kookplaat met een groter vermogen te installeren in een 1 fase groepenkast in plaats van een 2-fasen aansluiting. Het perilex snoer wordt dan gesplitst in twee delen. Een gesplitste fase gaat naar het perilex stopcontact van de kookplaat. De stroom wordt over twee aders verdeeld. Let op: een perilex stekker mag nooit buiten worden gebruikt! Hou daar dus rekening mee. 

Tegenwoordig heb je overigens ook inductiekookplaten die op een normaal stopcontact worden aangesloten. Maar ten opzichte van een door krachstroom aangedreven apparaat zullen die minder snel warm worden en slechts een beperkte boostfunctie hebben.

Wanneer je van plan bent om een nieuw fornuis aan te schaffen is dit natuurlijk wel iets om rekening mee te houden. Standaard fornuizen met een gaskookgedeelte en niet al te krachtige oven kunnen prima functioneren op een normale aansluiting. Maar in de volgende situaties zal er toch echt een perilex stopcontact aanwezig moeten zijn: 

- Je kookt op gas maar hebt in huis meerdere ovens.

- Je kookt op inductie (of een klein inductie kookvlak in combinatie met een oven)

- Je kookt op een keramische kookplaat (in combinatie met een oven)Er is dan sprake van een meerfasen aansluiting. Je kunt zo'n fornuis dan niet aansluiten op een standaard 230 volt groep. Een aanpassing is dan dus noodzakelijk.

Werken met elektriciteit brengt een risico met zich mee. En een perilex aansluiting is net wat complexer dan de aanleg van een regulier stopcontact. Een professionele elektricien kan je hierbij altijd helpen. Deze kan het snoer aan de stekker verbinden al het nodig is en via onze website kun je de perilex aansluiting eenvoudig laten aanleggen. Vaak is dat al in een uur geregeld. Als je niet de juiste aansluiting maakt, dan zal het apparaat niet aan gaan en kan het zelfs ernstig beschadigen. Behalve voor een inductie kookplaat of elektrische oven heb je ook een vaak een perilex aansluiting nodig voor de installatie van mechanische ventilatie. Wij hebben een landelijk netwerk van elektriciens met meerdere jaren ervaring. Je kunt via ons 24 uur per dag, alle dagen in de week een afspraak inplannen. Onze klantenservice is tevens 7 dagen per week bereikbaar. Voer je postcode in en wij tonen de tarieven die gelden voor jouw regio. Onze elektriciens rekenen geen voorrijkosten. Plaats je aanvraag en je klus is zo geklaard.