trustoo alternatief trustoo ervaringen

Zoofy vs Trustoo: Welk platform past het beste bij jou?

donderdag 05 september 2024

Als je op zoek bent naar een betrouwbare vakman voor een klus in of om het huis, is het belangrijk om snel de juiste vakspecialist te vinden voor een goede prijs. Daarvoor moet je wel eerst het juiste platform kiezen. Twee populaire opties in Nederland zijn Zoofy en Trustoo. Beide websites bieden toegang tot vakspecialisten die jou kunnen helpen bij een klus. Echter bieden beide platformen de vakspecialist anders aan en werken ze op hele verschillende manieren.

Boek direct een vakman

Daar waar Zoofy gespecialiseerd is in het boeken van een vakman voor een klus in en rond het huis faciliteert Trustoo je ook bij het vinden van een boekhouder of advocaat. Het mag duidelijk zijn dat Zoofy veel meer gespecialiseerd is in het ondersteunen van klanten bij een klus of kleine verbouwing. Trustoo brengt je in contact met elk bedrijf of ZZP-er die betaalt voor jouw contactgegevens. 

De vier grootste verschillen:

1. Bij Zoofy hoeft de vakman géén hoge leadkosten te betalen voor de contactgegevens van de consument.

2. Zoofy biedt direct een (spoed) oplossing voor de consument, géén gedoe met offertes.

3. Bij Zoofy rekenen wij eerlijke en transparante uurtarieven, zo kom je nóóit voor verrassingen te staan.  

4. Bij Zoofy betaal je de vakman niet direct, maar via Zoofy en wordt deze uitbetaalt na een succesvolle klus. Wel zo veilig! 

In deze blog vergelijken we de werkwijze van Zoofy en Trustoo, zodat jij kunt beslissen welk platform het beste bij jouw behoeften past.

Boek direct een vakman

Zoofy: Direct Boeken Zonder Gedoe

Zoofy onderscheidt zich door het gemak en de snelheid waarmee je een vakman kunt boeken. Hier zijn enkele kenmerken van Zoofy:

  1. Direct boeken: Bij Zoofy kun je direct een vakman boeken zonder offertes te hoeven vergelijken. Dit betekent dat je snel iemand kunt inschakelen voor jouw klus.

  2. Transparante prijzen: Zoofy hanteert vaste prijzen voor veelvoorkomende klussen, zodat je vooraf weet wat je kunt verwachten.

  3. Gecertificeerde vakmannen: Alle vakmannen op Zoofy zijn gecertificeerd en beoordeeld door eerdere klanten, wat zorgt voor betrouwbaarheid en kwaliteit.

  4. Altijd iemand in de buurt door een groot netwerk: Zoofy heeft een netwerk van 20.000 gescreende vakmannen die dus altijd in de buurt zijn om een klus op te pakken. In steden wordt de klus meestal binnen 30 min, opgepakt door een vakman. 

  5. Garantie op de klus: Wanneer je bij Zoofy boekt dan betaal je ook via Zoofy de vakman. De vakman wordt pas betaald als de klus naar tevredenheid is afgerond. Wel zo veilig. Daarnaast bestaat er ook nog optioneel een garantiepakket met extra voordelen. 

  6. Persoonlijke ondersteuning Ons klantenservice team is gespecialiseerd in het ondersteunen en bemiddelen van de consument bij eventuele problemen met gebruik Zoofy of werkwijze vakman. 

Boek direct een vakman

Trustoo: Vergelijk Offertes en Kies Een Vakman die Reageert

Trustoo biedt een andere benadering. Dit platform is gericht op het vergelijken van offertes, zodat je de beste deal kunt vinden. Hier zijn enkele kenmerken van Trustoo:

  1. Offertes vergelijken: Bij Trustoo kun je offertes van verschillende vakmannen aanvragen en vergelijken. Dit geeft je de mogelijkheid om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

  2. Vooraf inzicht in reviews: Trustoo biedt gedetailleerde reviews van vakmannen, waardoor je een goed beeld krijgt van hun prestaties en betrouwbaarheid.

  3. Maatwerk: Omdat je meerdere offertes ontvangt, kun je kiezen voor een vakman die precies aansluit bij jouw specifieke wensen en budget.

  4. Ruim aanbod aan werkzaamheden: Trustoo heeft een breed netwerk van diverse professionals, waardoor je vaak iemand kunt vinden die jouw opdracht kan oppakken.

Voor- en Nadelen

Zoofy Voordelen:

  • Snel en eenvoudig boeken.
  • Vaste prijzen en geen verrassingen.
  • Directe beschikbaarheid van vakmannen.
  • Je krijgt altijd een vakman die wij gescreend hebben

Zoofy Nadelen:

  • Minder keuzevrijheid in vakmannen.
  • Minder mogelijkheid tot prijsonderhandelingen.

Trustoo Voordelen:

  • Mogelijkheid om offertes te vergelijken op prijs en andere voorwaarden (lees de kleine lettertjes).
  • Meer keuzevrijheid om zelf een bedrijf te selecteren, mochten er meerdere bedrijven reageren.
  • Mogelijkheid tot maatwerk en onderhandelingen.

Trustoo Nadelen:

  • Tijdrovend proces van offertes aanvragen en vergelijken.
  • De vakman die betaalt krijgt de opdracht, niet altijd de beste vakman
  • Geen directe boeking mogelijk, wat kan leiden tot vertragingen.
  • Geen veilige betaling via bemiddelaar, maar direct aan professional.
  • Geen garantie op de opdracht.

Schrijf je in als vakman

Conclusie

Of je nu kiest voor Zoofy of Trustoo hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en situatie. Als je snel en zonder gedoe een betrouwbare vakman wilt boeken, is Zoofy de beste keuze.
Heb je echter een grote en compleze klus en wil je tijd spenderen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, dan is Trustoo een uitstekende optie. 

Beide platforms hebben hun unieke voordelen, dus bepaal wat voor jou het belangrijkste is: snelheid en gemak, of prijs en maatwerk.