Inspiratie voor jouw nieuwe badkamer

dinsdag 23 juli 2024

Je badkamer is meer dan alleen een functionele ruimte in huis. Of je de dag nu begint met een verkwikkende douche of eindigt met een rustgevend bad, jouw badkamer moet een oase van rust zijn. Ben jij van plan om je badkamer te renoveren of te herontwerpen? In dit blog vertellen je meer over verschillende badkamerstijlen. En geven we handige tips om de ruimte optimaal in te richten.

Minimalistisch

Een minimalistisch ontwerp geeft een gevoel van ruimte en rust in je badkamer. Ga je voor een minimalistisch design? Kies dan voor strakke, rechte lijnen. Zachte kleuren zoals wit, grijs of beige. En minimalistische accessoires en verlichting. Een zwevende wastafel en een inloopdouche met glazen wanden dragen bij aan een rustige, minimalistische uitstraling.

Natuurlijke elementen

Breng buiten naar binnen door natuurlijke materialen en elementen toe te voegen in je nieuwe badkamerontwerp. Denk aan houten accenten zoals een houten wastafelblad of een bamboe badmat. Daarnaast kunnen planten ook een natuurlijke touch geven aan je badkamer. En ze zorgen gelijk voor een gezondere atmosfeer. Een lepelplant is de perfecte plant in de badkamer. Hij houdt van een hoge luchtvochtigheid en komt normaal gesproken voor in het regenwoud.

Luxe spa

Tover je badkamer om tot een luxe spa en kies voor luxe badkamermeubels. Een vrijstaand bad is een echte blikvanger en is een fijne plek om te ontspannen na een lange dag. Voeg warme verlichting toe zoals dimbare lampen of sfeervolle kaarsen. En overweeg een ingebouwd audiosysteem om je favoriete muziek af te spelen terwijl jij helemaal tot rust komt.

Kleurrijk en speels

Als je een meer speelse uitstraling wilt creëren, kies dan voor een kleurrijk badkamerontwerp. Ga voor gedurfde kleuren op de muren, tegels of het sanitair. Mix en match verschillende patronen en texturen voor een levendig effect. Accessoires zoals kleurrijke handdoeken, badmatten en douchegordijnen vrolijken de ruimte verder op.

Retro badkamer

Ben jij meer van de retrostijlen? Ook dat is mogelijk in jouw nieuwe badkamer. Denk aan vintage tegels, klassieke accessoires en een vrijstaand bad op pootjes. Voeg enkele retro accenten toe zoals een antieke spiegel of een opvallende badkamerkroonluchter.

Richt je badkamer optimaal in

Nu je een beter idee hebt bij de verschillende badkamerstijlen is het tijd om de badkamer in te richten. Natuurlijk wil je ook bij de inrichting optimaal gebruik maken van de ruimte en de accessoires hierop aanpassen. Wij geven je daarom een paar handige tips om je badkamer optimaal in te richten.

Slimme opbergruimte

Ingebouwde kasten zorgen ervoor dat je de ruimte optimaal benut. Hang ook planken aan de muren om extra opbergruimte te maken. Zet er leuke mandjes die passen bij jouw badkamerstijl om flesjes, potjes en andere producten in op te bergen.

Timmerman »

Goede verlichting

Goede verlichting is onmisbaar in de badkamer. Om de sfeer af te wisselen maak je gebruik van dimverlichting in de badkamer.

Elektricien »

Vloerverwarming

Als je budget het toelaat, overweeg dan om vloerverwarming te leggen in je badkamer. Dit zorgt niet alleen voor meer luxe, maar zorgt er ook voor dat de vloer heerlijk warm aanvoelt als jij ’s ochtends of ’s avonds je tanden staat te poetsen.

Vloerverwarming plaatsen »