smart home apparaten installeren slim huis maken

Hoe maak je je huis slimmer

woensdag 07 februari 2024

Dit is hoe een huis slimmer gemaakt kan worden.

Steeds vaker wordt handig gebruikgemaakt van nieuwe technologieën. Dat is niet alleen te zien in het bedrijfsleven, maar ook in huis. Slimme apparaten hebben vele voordelen. Niet alleen maken ze het huis energiezuiniger en veiliger, ze maken het leven van de bewoners ook een stuk makkelijker. Dit is hoe een huis slimmer gemaakt kan worden.

Dit is hoe een huis slimmer gemaakt kan worden.

Bron: Pixabay

De opkomst van slimme apparaten

Jaren geleden was een robotstofzuiger nog heel ongebruikelijk, maar ondertussen zijn ze volledig ingeburgerd. En dat is niet het enige slimme apparaat, er zijn tal van andere apparaten en applicaties die het huis slimmer kunnen maken. Vaak wordt hiervoor AI (artificial intelligence) gebruikt. Ook dit raakt steeds meer ingeburgerd, ExpressVPN schreef hier een interessant artikel over. Een voorbeeld van een toepassing van AI voor slimme apparaten is de beveiligingscamera. Dankzij AI kunnen beveiligingscamera’s beter inschatten of iets een daadwerkelijke dreiging is, of het gaat om iets compleet onschuldigs zoals een eekhoorn.

4 slimme apparaten die het huis slimmer maken

Er zijn vele slimme apparaten die het leven van bewoners een stuk makkelijker kunnen maken. Dit zijn de 4 beste slimme apparaten voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger huis.

1. Slimme verlichting

Tegenwoordig is het niet meer nodig om de luie stoel te verlaten om lichten aan en uit te doen. Met een app kunnen alle slimme lampen zonder problemen aan en uit gezet worden.In veel gevallen is hier niet eens de app voor nodig. Slimme verlichting kan vaak ook met spraak bediend worden. Deze verlichting kan bovendien helpen om het huis veiliger te maken. Ook als de bewoners niet thuis zijn kunnen lampen aan en uit gezet worden. Dat wekt de illusie dat er iemand thuis is.

2. De thermostaat

Een zeer nuttig slim apparaat is de thermostaat. De slimme thermostaten maken het niet alleen mogelijk om de temperatuur in huis op afstand te bedienen, het is ook mogelijk om de thermostaat vooraf te programmeren. Stel de thermostaat zo in dat de temperatuur elke dag op hetzelfde tijdstip wat hoger of lager gaat. Sommige slimme thermostaten maken het zelfs mogelijk om de verwarming hoger te zetten als de applicatie ziet dat de bewoners niet thuis zijn.

smart home apparaten laten installeren

Bron: Pixabay

3. Zonwering

Er is niets zo vervelend als in de zomer thuiskomen in een warm huis. Dankzij slimme zonwering hoeft dat niet meer. Die gaat namelijk vanzelf open als de temperatuur boven een bepaald niveau komt of als de zon op de ramen begint te schijnen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van slimme zonwering:

● Automatisch aanpassen een het weer
● Bespaart energie
● Meer privacy
● Gemak

 

4. Slimme rookmelders

Tegenwoordig is het verplicht om in elke woning in Nederland rookmelders te hebben. Op elke verdieping moet een rookmelder geplaatst worden. Een slimme rookmelder maakt het huis nog veiliger. Deze apparaten zullen bij het detecteren van rook direct een bericht naar de app sturen. Sommige slimme rookmelders zijn zelfs in staat om het gas af te sluiten zodra er rook gedetecteerd wordt. Gebruikers zullen ook een melding krijgen als de batterij bijna leeg is.

 

Tot slot over slimme apparaten in huis

Er zijn steeds meer slimme apparaten op de markt. Die zorgen voor meer veiligheid en maken het huis energiezuiniger. Toch zullen veel mensen vooral voor slimme apparaten kiezen voor het grote gemak. Het maakt het leven makkelijker en comfortabeler.