De kinderkamer pimpen

maandag 19 augustus 2024

Het pimpen van de kinderkamer hoeft geen groot of duur project te zijn. Met een beetje creativiteit creëer je een functionele en sfeervolle ruimte. En het leukste is om dit project samen met je kindje aan te pakken. In deze blog geven we een aantal ideeën en handige tips voor het pimpen van de kinderkamer.

Kinderkamer met een thema

Begin met het bedenken van een thema dat past bij de interesses van je kindje. Bijvoorbeeld dieren, sprookjes, superhelden of neem een lievelingskleur als basis voor de kamer. Hou er rekening mee dat het thema tijdloos is en past bij de leeftijd en levensfase van je kind. Dit zorgt ervoor dat de kinderkamer langer meegaat.

Kinderkamer met een thema

Kindvriendelijke verf

Volwassenen raken de muren in huis maar weinig aan. Kinderen raken daarentegen alles aan wat ze tegenkomen. En ze proberen vanalles uit. Zo willen sommige kinderen weleens tekenen op de muur. Met schoolbord- en magneetverf is dit geen probleem! Ontdek de voordelen:

1. Schoolbordverf

Schoolbordverf was enkele jaren geleden een echte trend. Nu zien we deze soort verf veel terugkomen in kinderkamers. Kinderen kunnen eindeloos tekenen en kleuren met krijt op de muur. Tegenwoordig is schoolbordverf niet alleen verkrijgbaar in zwart maar ook in allerlei andere kleuren. Staat de muur vol? Of wil je kindje een nieuw kunstwerk maken? Dan veeg je het oude kunstwerk gemakkelijk uit.

2. Magneetverf

Een andere kindvriendelijke optie is magneetverf. De naam zegt het eigenlijk al, de wanden worden door deze verf magnetisch. Je kindje kan gemakkelijk zelfgemaakte tekeningen op de wand hangen. Of je gebruikt de magneetverf om een fotowand te maken met allerlei herinneringen.

Boek een schilder »

Ga voor afwisseling

De hele kamer schilderen in schoolbord- of magneetverf is misschien iets te enthousiast. Je kunt er ook voor kiezen om één wand te schilderen. Of je schildert een vierkant, rondje of een reep. Om de kinderkamer een speels uiterlijk te geven wissel je verf af met een tof behangetje. Of maak gebruik van muurstickers.

Speel- en leeshoek

De kinderkamer is de ruimte waar jouw kindje helemaal zichzelf kan zijn en waar hij of zij nieuwe ontdekkingen doet. Creëer dan ook plekjes in de kamer waar je kindje zichzelf kan terugtrekken. Zoals een hoek met een lekkere zitzak of een bankje met zachte kussens. Schilder een oude kast in een vrolijk kleurtje en zet hier de boeken in. Maak naast een leeshoek een plek in de kamer waar je kindje heerlijk kan spelen. Richt de plek in met een zacht vloerkleed en een grote speelgoedkist.

Speel- en leeshoek kinderkamer

Sfeervolle verlichting

De juiste verlichting heeft een grote impact op de sfeer van de kinderkamer. Wissel functionele verlichting af met sfeerverlichting. Hang een lamp aan het plafond die de hele kamer verlicht. Zet naast het bed of op een kast een nachtlampje neer. Kies voor een lampje dat je eventueel ’s nachts aan kunt laten mocht je kindje dat fijn vinden. Als laatste kun je nog een staande lamp of wandlamp aan de lees- en speelhoek toevoegen.

Boek een elektricien »

Decoratie en accessoires

De kinderkamer maak je af met decoratie en accessoires. Gebruik kleurrijke gordijnen die de kamer ’s nachts verduisteren voor een optimale nachtrust. Daarnaast kan een vloerkleed veel sfeer toevoegen en is het comfortabel om op te spelen. Hang schilderijen, posters of fotolijsten aan de muur voor de finishing touch.