Creëer een hotelchique slaapkamer

woensdag 24 juli 2024

Het gevoel van luxe en comfort wanneer je in een hotel verblijft, het liefst creëren we deze sfeer ook in onze eigen slaapkamer. Je combineert de elegantie en luxe van een hotel met het comfort en de persoonlijke touch van je eigen huis. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw slaapkamer omtoveren naar hotelchique.

Rustgevend kleurenpalet

Een van de eerste dingen die opvalt in een luxe hotelkamer is het rustgevende kleurenpalet. Zachte tinten zoals crème, taupe, grijs en beige creëren een tijdloos gevoel. Schilder de wanden van jouw slaapkamer in één van deze rustige tinten. Daarnaast voegen luxe texturen net dat beetje extra sfeer toe aan de kamer. Leg een tapijt aan het voeteneind. En een zachte deken en verschillende kussens op het bed om het helemaal af te maken.

Boek een schilder »

Beddengoed met een hoge draaddichtheid

Een bed is het belangrijkste onderdeel van jouw slaapkamer. Kies beddengoed met een hoge draaddichtheid, zoals Egyptisch katoen of satijn. Dit zorgt voor een zijdezacht gevoel. Dek jouw bed mooi op met een paar kussens en een sprei aan het voeteneind. Hou de rustige kleuren aan uit het kleurenpalet om de ruimte een chique uitstraling te geven.

Beddengoed met een hoge draaddichtheid

Voeg een zithoek toe

Heb jij een grote slaapkamer? Overweeg dan om een zithoek toe te voegen om even helemaal tot rust te komen. Plaats een comfortabele bank in de kamer. En zet een paar fauteuils bij het raam samen met een bijzettafel en een leeslampje. De zithoek decoreer je met een vaas verse bloemen, jouw lievelings geurkaars of een klein dienblad met glazen en een karaf water. Je kunt de zithoek ook omtoveren tot koffie- en theehoek. Zet een koffieautomaat en een waterkoker neer. Dit is jouw plek om een boek te lezen, de dag door te nemen, even uit te rusten of om op te starten.

Hotelkamer zithoek

Tijdloze, elegante meubels

Een bedframe, nachtkastjes en een fauteuil kunnen natuurlijk niet ontbreken in jouw hotelchique slaapkamer. En misschien wil je wel een mooie kaptafel of een grote spiegel. Kies voor meubels van goede kwaliteit en een tijdloos design. Houten nachtkastjes en een dressoir van donker hout geven jouw slaapkamer direct een luxueuze uitstraling.

Meubelmontage »

Sfeervolle verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer in de slaapkamer. Kies voor zachte dimbare verlichting voor een warme en uitnodigende ambiance. Zet elegante tafellampjes neer bij de zithoek en op de nachtkastjes. Naast het bed kun je ook kiezen voor wandlampjes.

Boek een elektricien »

Finishing touch

Gordijnen kunnen natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer. Ga voor verduisterende gordijnen die de kamer helemaal afsluiten voor daglicht. Zo kom jij helemaal tot rust. En vergeet ook niet om een mooi kunstwerk aan de muur te hangen. Of een mooie panorama foto.

Gordijnen ophangen »

Hotelchique finishing touch

Opgeruimde slaapkamer

Minimaliseer rommel door overbodige items op te bergen in op maat gemaakte lades, kasten en andere opbergboxen. Een opgeruimde kamer straalt meer rust, luxe en comfort uit. Rieten manden of manden van zeegras zijn ook een goede optie om spullen in op te bergen.

Kast op maat laten maken »

Laat je inspireren

Laat je inspireren door hotels waar je zelf geweest bent. Let op de kleuren, texturen, meubels en accessoires. En pas deze toe in je eigen slaapkamer. Daarnaast staat Pinterest ook vol ideeën en inspiratie om jouw slaapkamer om te toveren naar hotelchique.