Regel nu jouw schoorsteenveger

Schoorsteen impregneren

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 960 schoorsteenveger in jouw regio

Schoorsteen impregneren? Laat het over aan onze specialisten. Plaats je klus op Zoofy en kom eenvoudig in contact met een vakman uit de regio.

Regel nu jouw schoorsteenveger
2 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Schoorsteen impregneren door een goede schoorsteenspecialist

Lekkageproblemen kunnen ontstaan door een slecht onderhouden schoorsteen. Zorg er dus voor dat je je schoorsteen tijdig laat onderhouden. Als je minder omkijken naar je schoorsteen wilt hebben is het een goed idee om tijdens je volgend onderhoud je schoorsteen te laten impregneren. Uiteraard kan je dit ook op voorhand laten doen. Wil jij ook graag je schoorsteen voegen en impregneren? Hieronder ontdek je meer over de kosten van schoorsteen impregneren en waarom het zo belangrijk is!

Wat is de schoorsteen impregneren?

Waarschijnlijk vraag jij je af: "Wat is de schoorsteen impregneren precies?", voordat je dit laat uitvoeren is het handig dat je eerst weet wat het juist inhoudt. Het impregneren van je schoorsteen wil eigenlijk zeggen dat je schoorsteen behandeld wordt met een impregneervloeistof.

Deze vloeistof dringt door de schoorsteen en zal dienen als beschermlaag tegen vocht. Hierdoor kan je verdere vochtproblemen in je woning vermijden en zal je schoorsteen langer meegaan. Door je schoorsteen te laten impregneren zal je hem ook gedurende enige tijd niet moeten laten onderhouden, want de beschermlaag zal zo'n 10 tot 15 jaar goed blijven!

Waarom een schoorsteen impregneren?

Je schoorsteen impregneren is dus erg belangrijk als je vochtproblemen wilt vermijden. Een schoorsteen die niet geïmpregneerd is zal vocht opnemen. Het vocht kan binnengaan in je huis waardoor er schimmels kunnen ontstaan en deze zijn erg slecht voor je gezondheid. Bovendien zal het vocht je schoorsteen beschadigen waardoor je een nieuwe moet laten plaatsen. Dit zal je veel meer kosten. Daarom is het belangrijk dat je het probleem tijdig aanpakt.

Wanneer moet je je schoorsteen laten impregneren?

Je schoorsteen impregneren is erg belangrijk, maar wanneer moet je dit laten doen? Je merkt dat je schoorsteen vocht vasthoudt als hij lang donkergekleurd blijft na een regenbui. Op dat moment is het belangrijk om actie te ondernemen. Natuurlijk moet je niet wachten tot er problemen zijn. Je kan er ook voor kiezen om je gevel te impregneren tijdens het onderhoud. Het is altijd beter voorkomen dan genezen!

Schoorsteen impregneren: werkwijze

Als een vakman je schoorsteen gaat impregneren zal hij via een bepaald stappenplan te werk gaan. Hij voert niet altijd alle stappen uit, maar het is aangeraden om niet alleen je schoorsteen te laten impregneren, maar ook je schoorsteen grondig te laten nakijken en te laten schoonmaken. Als je overweegt om het zelf te doen of als je gewoon erg benieuwd bent, is het leuk om te weten wat de werkwijze is. Hieronder vind je het stappenplan!

Stap 1: stenen en voegen controleren

De schoorsteenveger zal eerst een controle uitvoeren van de stenen en voegen. Hij zal de schoorsteen zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant controleren. De binnenkant controleren kan hij met de hulp van een camera.

Stap 2: schoorsteen reinigen en herstellen

Als de vakman schade opmerkt aan je schoorsteen zal hij dit eerst herstellen, anders kan hij je schoorsteen moeilijk impregneren. Hij zal bijvoorbeeld stenen repareren en/of je schoorsteen opnieuw voegen. Na het herstel wordt de schoorsteen ook schoongemaakt. Dat is belangrijk, want impregneermiddel zal makkelijker hechten aan een schoongemaakte schoorsteen.

Stap 3: impregneren

Als het voorbereidende werk achter de rug is zal de vakman overgaan tot het impregneren. Het impregneermiddel wordt aangebracht met een roller, kwast of hogedrukspuit.

Schoorsteen impregneren of bezetten?

Je schoonsteen impregneren is slechts één optie. Er is ook een alternatief: je gevel bezetten. Als je je gevel gaat impregneren dan zal deze behandeld worden met een waterafstotende coating die je schoorsteen en woning beschermt tegen vocht. Als je je schoorsteen laat bezetten zal er een vochtwerende pleister rond de schoorsteen geplaatst worden.

Het verschil tussen beide methodes is dat je bij bezetten het uiterlijk van je schoorsteen zal veranderen. Dit kan positief zijn, als je graag een nieuwe uitstraling wilt. Je kan de pleister dan makkelijk laten overschilderen. Wil je liever niet dat je schoorsteen van uitzicht verandert? Kies dan liever voor impregnatie of laat de pleister overschilderen in de oorspronkelijke kleur van de schoorsteen.

schoorsteen impregneren

Wat zijn de kosten van een schoorsteen impregneren?

Voordat je je schoorsteen laat impregneren is het handig om te weten wat het je zal kosten. Gemiddeld gezien kan je rekenen op een prijs van 7 euro per vierkant meter. De schoorsteen voegen en impregneren zal je uiteraard meer kosten. Voor het voegen en impregneren van je schoorsteen zal je moet rekenen op extra kosten van 40 euro per uur voor het voegen. Ook andere klusjes zullen je extra kosten. Hieronder geven we je een handig overzicht!

Klus Kosten
Schoorsteen inspectie  200 euro
Voegen vervangen  40 euro per vierkante meter
Impregneren  7 euro per vierkante meter
Reinigen  tussen de 60 en 100 euro per keer
Schoorsteenrenovatie  vanaf 500 euro

Zelf schoorsteen voegen en impregneren of laten doen?

Of je zelf je schoorsteen kan impregneren hangt af van wat je allemaal wilt uitvoeren. Enkel je schoorsteen impregneren is niet moeilijk, maar als je ook je schoorsteen wilt reinigen, bakstenen wilt herstellen en je je schoorsteen wilt voegen zal het je veel tijd kosten. Daarnaast is je schoorsteen voegen geen makkelijke klus. Het voegwerk is veel lastiger dan dat van je gevel en je moet hier ook het juiste materiaal voor hebben.

Het is dus aangeraden om je schoorsteen te laten voegen en impregneren door een professional. Hij kan alle klusjes die nodig zijn meteen uitvoeren en jij hoeft je er geen zorgen meer over te maken!

Bij Zoofy vind je eenvoudig de beste vakman uit je buurt!

Een ervaren vakman vinden die betrouwbaar is én dicht bij jou in de buurt gevestigd is, is niet altijd eenvoudig te vinden. Vaak spendeer je uren, dagen en soms zelfs weken naar het zoeken van een geschikte vakman. Met alle frustraties van dien. Gelukkig kan het ook makkelijker, want bij Zoofy is de geschikte vakman vinden écht kinderspel.

Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen en daarna word je verbonden met de beste vakman uit je buurt. Zo makkelijk kan het zijn! Doordat je aan een vakman bij jou in de buurt wordt gekoppeld zal je ook geen voorrijkosten moeten betalen en dat is altijd mooi meegenomen!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach