Request job

Place chimney cap

From €69 per hour incl. vat

Based on prices of 469 chimney sweepers in your area

A good cap ensures that no water gets into the chimney. Describe your job and make an appointment with a chimney sweeper from your area.

Request job
2 reviews
Why Zoofy?
  • Your job insured with the warranty package
  • The last request was made 6 minutes ago.
  • There are 88 job requests today.
  • Over 1.000.000 people have used Zoofy.
  • No call-out costs.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Schoorsteenimpregnering, ook bekend als schoorsteen waterdicht maken, is het aanbrengen van een beschermende coating aan de binnen- en buitenkant van een schoorsteen om het binnendringen van water te voorkomen. Na verloop van tijd kan water aanzienlijke schade veroorzaken aan een schoorsteen, wat leidt tot dure reparaties en zelfs structurele problemen. Schoorsteenimpregnering kan deze problemen helpen voorkomen en de levensduur van uw schoorsteen garanderen.

Soorten impregneermiddelen

Er zijn verschillende soorten schoorsteenimpregneermiddelen op de markt, waaronder coatings op basis van siliconen, acryl en siloxaan. Deze coatings zijn ontworpen om het oppervlak van de schoorsteen te penetreren en een beschermende barrière te vormen tegen het binnendringen van water, terwijl de schoorsteen kan ademen.

Voordelen van schoorsteen impregneren

Een van de belangrijkste voordelen van schoorsteenimpregnering is dat het waterschade aan de schoorsteen kan helpen voorkomen. Water kan de schoorsteen binnendringen via kleine scheuren en gaten in het metselwerk, waardoor schade ontstaat aan de bakstenen en mortel. Na verloop van tijd kan dit leiden tot een verzwakte schoorsteenstructuur en de noodzaak van dure reparaties. Door een waterdichte coating aan te brengen, kunt u helpen voorkomen dat water de schoorsteen binnendringt en schade veroorzaakt.

Schoorsteen impregneren voorkomt problemen

Schoorsteenimpregnering kan ook problemen met schoorsteenlekken helpen voorkomen. Als uw schoorsteen lekt, kan dit schade veroorzaken aan het interieur van uw huis, met inbegrip van uw muren en plafonds. Een waterdichte coating kan helpen voorkomen dat water de schoorsteen binnendringt en lekkages veroorzaakt, waardoor uw huis wordt beschermd tegen waterschade.

Een ander voordeel van schoorsteenimpregnering is dat het de levensduur van uw schoorsteen kan verlengen. Door waterschade te voorkomen, voorkomt u dure reparaties en zorgt u ervoor dat uw schoorsteen nog vele jaren meegaat.

Eenvoudig proces

Schoorsteenimpregnatie is een relatief eenvoudig proces dat kan worden uitgevoerd door een professionele schoorsteentechnicus. Het proces omvat het reinigen van de schoorsteen om puin of vuil te verwijderen, het aanbrengen van de waterdichte coating en het laten drogen. De coating wordt meestal aangebracht met een spray of een borstel en de monteur zorgt ervoor dat de hele schoorsteen bedekt is.

In conclusie

Kortom, schoorsteenimpregnering is een effectieve manier om uw schoorsteen te beschermen tegen waterschade en de levensduur ervan te verlengen. Als u problemen ondervindt met het binnendringen van water of lekken in uw schoorsteen, overweeg dan contact op te nemen met een professionele schoorsteentechnicus om uw opties voor schoorsteenimpregnering te bespreken. Met de juiste coating kunt u uw schoorsteen en uw huis beschermen tegen de schadelijke effecten van water.

We are official partners with: