Regel nu jouw verduurzamen woning

Cv waterzijdig inregelen hoekwoning

Vanaf €799 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1792 woningen verduurzamen in jouw regio

Sommige manier om de hoekwoning te verduurzamen zal je zelf misschien niet zo snel kunnen bedenken. Het waterzijdig inregelen van een cv-installatie klinkt vaak niet niet bekend. Toch is het een goede manier om je woning te verduurzamen, omdat je energieverbruik flink omlaag gaat.

Regel nu jouw verduurzamen woning
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

CV waterzijdig laten inregelen van hoekwoning

Tijdens het afstellen wordt het cv-water gelijkmatig over de verwarmingselementen verdeeld. Dit wordt geregeld door centrale verwarming. Centrale verwarming is een verzamelnaam voor cv-ketels en radiatoren of convectoren. Water stroomt door alle verwarmingselementen in precies de juiste hoeveelheid om de kamer goed te verwarmen.

Voordelen waterzijdig inregelen hoekwoning

Het grootste voordeel is dat het energieverbruik aanzienlijk kan worden verminderd. Meestal is het 5%, maar soms is het 15%. Wil je de thermostaat in de ene ruimte extra hoger zetten als je een andere wilt verwarmen, dan haal je het meeste voordeel uit waterzijdige regeling. Het verbetert ook de waterstroom in het verwarmingselement. Hierdoor kan de warmte beter worden verdeeld. Een slechte stroomverdeling kan ervoor zorgen dat sommige kamers te warm of te koud zijn in vergelijking met de rest van het huis. Dankzij de verstelling heb je overal een comfortabele temperatuur. In feite hebben de meeste huizen slecht gekalibreerde centrale verwarmingssystemen. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat dit een negatief effect heeft op het energieverbruik en het leefcomfort.

Wanneer kan ik aanpassen?

Voorheen deed de installateur altijd aanpassingen bij het plaatsen van een cv-ketel, maar dit is helaas niet meer het geval. De belangrijkste reden is dat installateurs bang zijn dat klanten de kosten te hoog zullen vinden. De meeste mensen zien er de meerwaarde niet van in. Het kan ook kennis zijn die de installateur mist. Als u uw ketel moet vervangen, vraag dan direct naar het aanpassen van de waterzijde van uw systeem. Als de cv-ketel nog niet aan vervanging toe is, loont het de moeite om deze later aan te passen. Zo bespaar je al snel tientallen euro's per jaar. Bovendien wordt het vanaf 2020 ook verplicht voor vernieuwde verwarmingssystemen. Ook als meer dan 30% van de verwarmingselementen is vervangen. In sommige oude huizen is dit echter niet mogelijk en worden uitzonderingen gemaakt.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af