Insurance with Zoofy gives peace of mind

Witgoed reparatie

witgoed reparatie

Witgoed reparatie schakel je in bij allerlei problemen van je witgoed. Bij witgoed reparaties kun je denken aan allerlei keukenapparatuur, zoals een vaatwasser, wasdroger en wasmachine repareren. Maar ook inbouwapparatuur klussen zoals je koelkast inbouwen, magnetron inbouwen en oven inbouwen, kun je bij onze witgoed monteurs terecht die witgoed reparaties verrichten. Ook kunnen we je helpen met de wasdroger aansluiten. Bij Zoofy rekenen we geen voorrijkosten, doordat we alleen gebruik maken van vakmannen bij jou in de buurt. Witgoed reparatie is soms een lastig klusje. Je ziet namelijk aan de buitenkant niet direct hoeveel er van binnen stuk is. Soms komt het voor dat een reparatie witgoed niet meer mogelijk is. Er worden dan 50 euro onderzoekskosten in rekening gebracht voor de arbeid.

Wasmachine kapot?

wasmachine kapot

Chips. Net wanneer je een aantal wassen moet draaien gaat je wasmachine stuk. Of misschien wel halverwege het wasprogramma, of misschien centrifugeert je wasmachine niet meer. Maar ook signalen die je wasmachine geeft zoals een wasmachine deur die niet meer open gaat of niet meer goed sluit, knoppen die niet meer werken of lichtjes die blijven knipperen; laat een monteur voor je wasmachine langskomen. Hij kan je wasmachine repareren. Controleer altijd, voordat je een wasmachine monteur inschakelt of je wasmachine nog binnen je garantie valt. Dat scheelt je weer een rekening! Eenvoudige problemen aan je wasmachine kan je wellicht zelf verhelpen. Maar als dat niet lukt, komt een monteur voor je wasmachine zeker van pas. De monteur zal altijd eerst je wasmachine onderzoeken. Indien mogelijk, zal hij je wasmachine repareren. Een wasmachine die stuk is repareren, is veelal goedkoper dan een nieuwe wasmachine aanschaffen. 

Het kan echter voorkomen dat de reparatiekosten niet in verhouding staan tot de aanschaf van een nieuwe wasmachine. Als leidraad kan je nemen dat de reparatie van je wasmachine niet meer rendabel is wanneer het 70% van de nieuwwaarde kost. Wanneer je te maken hebt met een gedateerd witgoed apparaat met een oudere energielabel B, C of D, kun je in geval van een serieus mankement vanwege het milieu oogpunt en levensduur waarschijnlijk beter overwegen om je wasmachine te vervangen door een nieuwer apparaat met een beter energielabel. 

Wasmachine reparatie - doe-het-zelf plan

Wasmachine reparatie

Is je wasmachine kapot maar wil je liever zelf nog even aan de slag? Dat begrijpen wij. Daarom hebben we een stappenplan wasmachine repareren voor je uitgeschreven. Denk hierbij aan de meest voorkomende problemen als je wasmachine stuk is, zoals storingen en onderhoudstips.

Het eerste onderdeel waar je zelf mee aan de slag kan, zijn de kleine problemen die voor kunnen komen. Dit zijn:

  • Het water blijft in de trommel staan.
  • De centrifuge stand doet het niet meer.
  • De wasmachine draait niet meer (trommel).
  • Een lekkage in je wasmachine.
  • Een lawaaierige wasmachine.
  • De wasmachine stopt plotseling met het programma.
  • De wasmachine stinkt.

Hieronder wordt per onderdeel beschreven wat je zelf kan doen om de problemen op te lossen. 

    1. Het water blijft in de trommel staan.
      De reden hiervoor is dat het water niet weggepompt kan worden. Meestal is de oorzaak dat er iets in de pomp, of in het filter zit. Als dit niet het geval is kan het zijn dat je een verstopping hebt. Open het klepje waar de filter achter zit. Let op! Er komt water uit. Draai het filter er uit en maak deze goed schoon. Check of je de schoepen goed rond kunt draaien. Als dit niet het geval is, is deze waarschijnlijk defect. Het is aan te raden deze te laten vervangen.
    2. De centrifuge stand doet het niet meer.
      Een probleem met de centrifuge kan liggen aan de afvoer. Controleer daarom eerst je filter, de afvoerpomp en de afvoer. Kijk ook goed of de afvoerslang niet te diep in de afvoer zit. Tussen de 10 en 20 cm is meer dan genoeg. 

      Een ander probleem kan zijn dat de koolborstels op de motor versleten zijn. Deze zorgen voor de draaiing van de trommel. Je kan deze loshalen en kijken of ze de collector van de motor nog aanraken. Doen ze dit niet, dan is het raadzaam om ze te vervangen. 

      Een derde mogelijkheid kan zijn dat er te veel, of te weinig, was in je machine zit. Hierdoor is machine niet in balans. De machine stopt dan met centrifugeren.
    3. De wasmachine draait niet meer (trommel).
      Als de motor nog wel draait kan dit een probleem zijn met de aandrijfriem. Deze kan je zelf vervangen. De nieuwe riem moet om het vliegwiel van de trommel worden geplaatst. De andere kant moet rondom de as van de motor. Let op! Zorg voor een riem met de juiste lengte. De gegevens die je hiervoor nodig hebt zijn meestal te vinden op de oude riem.
    4. Een lekkage in je wasmachine.
      Bij een lekkage is het heel belangrijk waar het water vandaan komt. Check altijd eerst of de filter goed schoon is. Het kan ook voorkomen dat de slangen achter de machine de lekkage veroorzaken.

      Ook de bak voor het zeep kan zorgen voor een lekkage. Het zorgt ervoor dat het water niet kan doorstromen. Haal hem er uit en maak hem goed schoon. Ook de ruimte achter de bak kan zorgen voor een lekkage. Houdt deze goed schoon. Een laatste tip is het schoonhouden de deur en het rubber. Houdt deze schoon en het rubber soepel. Dit kan anders lekkages veroorzaken.
    5. Een lawaaierige wasmachine.
      Lawaai kan veroorzaakt worden door onderdelen van kleding dat losgelaten is. Meestal gaat het om een beugel van een beha. Deze komt dan tussen de trommel en de kuip terecht, waarna hij vast komt te zitten bij het verwarmingselement. Dit zorgt dan voor het ratelende geluid. Controleer ook gelijk het rubber bij de deur, deze kan beschadigd zijn geraakt door de beugel. Let op! Kijk altijd eerst goed in de trommel, voordat je verder gaat. De beugel kan hier gewoon nog ergens verstopt zitten.

      Mocht de beugel toch bij het element zitten, dan zal je deze los moeten halen. Durf je dit niet aan, regel dan snel een vakman van Zoofy. Ook bij andere onderdelen kan je dit natuurlijk gewoon uitvoeren.
    6. De wasmachine stopt plotseling met het programma.
      Het is belangrijk om te achterhalen wanneer je wasmachine is gestopt met het programma. Dit kan namelijk wisselende oorzaken hebben. Als dit meteen aan het begin van het programma is, controleer dan de stappen bij ‘Het water blijft in de trommel staan’. Het kan dan een probleem aan de pomp zijn.

      Was het op het moment dat er water moest komen? Kijk dan eerst even of je kraan opengedraaid is, en dat er water uit komt. Zo ja, kijk dan of er een aquastop heeft plaatsgevonden. Bij een aquastop sluit het systeem de toevoer af bij een lekkage. Lees in dit geval: ‘Een lekkage in je wasmachine’. 

      Als het geen aquastop is, dan zit de oorzaak hoogstwaarschijnlijk bij het inlaatventiel of de zeepbak deksel. Deze zitten op de plek waar de toevoerslang je machine in gaat. Deze kan je er uit halen en kijken of hij lekt.
    7. De wasmachine stinkt.
      In de meeste gevallen is een stinkende wasmachine niet een defect. Onderhoudt je wasmachine goed, dan zal hij niet snel gaan stinken. Draai regelmatig een kookwas op 90/95 graden. Het liefst zonder was erin en met een klein beetje soda in de trommel. Doe dit ongeveer 1 à 2 keer per maand. Gebruik ook niet te veel zeep. Bij nieuwe wasmachines staat zuinigheid voorop. Dit betekent dat er precies genoeg water gebruikt voor een normale dosering zeep. Gebruik je te veel, dan gaat het ophopen en dan komt de stank vanzelf. Daarnaast kan deze ophoping in je kleding terechtkomen. Dit zorgt dan weer voor strepen.

Wasmachine reparateur

Onze wasmachine monteur - geeft jou onderhoudstips:

Goed onderhoud is erg belangrijk. Hieronder willen we je wat tips geven om te voorkomen dat je wasmachine kapot gaat:

  • Was 1 à 2 keer per maand op 90/95 graden.
  • Let op de dosering van je wasmiddel.
  • Hou je rubbers schoon.
  • Hou de bak schoon waar het zeep in gaat.
  • Controleer regelmatig je filter.
  • Gebruik niet te veel was.

De tips, die hieronder kort beschreven worden, gelden voor alle merken wasmachines. Als je gebruik maakt van deze tips leeft je wasmachine een stuk langer.

  1. Was 1 à 2 keer per maand op 90/95 graden.
    Een klacht die heel vaak voorkomt is een stinkende wasmachine. Door op een hoge temperatuur te wassen verwijder je zeep- en vuilresten. Met name de nieuwe machines, die minder water gebruiken, richten zich erg op dosering. Hierdoor kan te veel zeep snel zorgen voor een ophoping. Vanwege de natuurvriendelijkheid is het logisch dat je niet vaak op zo’n temperatuur was. Daarom raden we aan 1 à 2 keer per maand warm te wassen, zonder wasgoed. Doe een beetje soda er bij en je machine zal niet meer stinken.
  2. Let op de dosering van je wasmiddel.
    Als je een nieuwe machine hebt is de dosering van je wasmiddel erg belangrijk. Ze gebruiken namelijk minder water, wat voor ophoping van zeep kan zorgen. Dit kan vlekken, en een vieze geur, achterlaten. Lees goed op de verpakking wat de juiste dosering is. 
  3. Hou je rubbers schoon.
    Dit is een plek in je wasmachine waar vaak vuil en zeep blijft zitten. Houdt dit goed schoon. Daarnaast kan kalk zorgen dat het rubber hard wordt, wat weer kan zorgen voor lekkages.
  4. Hou de bak schoon waar het zeep in gaat.
    In de bak kan zeep gemakkelijk ophopen. Dit zorgt niet alleen voor stank en vlekken, maar ook voor lekkages. Houdt de bak daarom goed schoon. Je kan hem ook makkelijk verwijderen, waarna je de ruimte achter de bak ook schoon kan maken.
  5. Controleer regelmatig je filter.
    Ook je filter is een bron van resten. Denk hierbij aan stof, maar ook aan de inhoud van je zakken. Door regelmatig je filter schoon te maken voorkom je blokkades van je pomp of verstoppingen in de afvoerslang.
  6. Gebruik niet te veel was.
    Door je wasmachine niet helemaal vol te proppen voorkom je belasting van je machine. Door minder was te gebruiken, de regel is dat je nog met je arm er boven kan, belast je de lagers en de schokbrekers minder. Dit verlengt de levensduur van je wasmachine enorm.

Lagers van wasmachine kapot?

Wasmachine repareren

Zijn de kogellagers van je wasmachine kapot? Je merkt dit aan het geluid van je wasmachine. Als de lagers van de wasmachine recentelijk kapot zijn gegaan, zul je een lichte ruis horen. Deze ruis zal uiteindelijk qua geluidsniveau toenemen, tot het punt dat het erop lijkt alsof er een hogesnelheidstrein voorbijrijdt. Niet echt iets waar twijfel over mogelijk is, hoewel een euro muntstuk in de afvoerpomp hetzelfde geluid kan produceren. Iets wat je wel wil uitsluiten, voordat je de lagers van de wasmachine laat fiksen. Aan de binnenkant van je wasmachine zit een slang naar de kuip van de pomp. Check of daar iets van een verstopping zit. Overigens kan een witgoed monteur je ook mee helpen, mocht je er niet uitkomen. 

Mocht een euro muntstuk of een bh beugel niet de oorzaak van het probleem zijn, kun je er vanuit gaan dat de lagers van je wasmachine kapot zijn. Het is essentieel dat je dit probleem zo snel mogelijk laat repareren. Als je lagers namelijk kapot zijn ontstaat er sneller roest in de lagers, waardoor de slijtage direct andere schade aanricht aan de trommelas en de lagerbus. De trommelas en de lagerbus zitten beiden direct in verbinding met de wasmachine lagers. Je begrijpt dus wel: als je de reparatie van de kapotte lagers uitstelt, zal de levensduur van je wasmachine in rap tempo afnemen. Als je te lang wacht zal de reparatie niet eenvoudig zijn, omdat er dan meer onderdelen vervangen moeten worden dan alleen de wasmachine lagers. De prijs van de reparatie loopt dan al snel op, waardoor het vaak aantrekkelijker wordt om een nieuwe wasmachine aan te schaffen.

Witgoed reparatie service

We hopen je met deze informatie en tips genoeg geïnformeerd te hebben. Kom je er niet uit en maak je liever gebruik van onze witgoed reparatie service? Regel dan snel een vakman. Vul je gegevens in en wij zorgen dat je vandaag geholpen wordt. 

Nog meer van zulke handige tips en tricks ontvangen? Volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy. Benieuwd naar hoe ons platform verschilt ten opzichte van concurrenten? Dat lees je hier. En als je nog steeds niet overtuigd bent, check dan hoe Zoofy scoort qua reviews op Google reviews of Trustpilot.

 

Bekijk de top 51 beste witgoed reparaties

4,33/5 - 3 reviews

Henri van Schriek Elektrotechniek Henri van Schriek witgoed reparatie

4,33/5 - 3 reviews

Groessen
3 klussen uitgevoerd
Netjes duidelijk en zeer correct. Deed zijn werk perfect. Groetjes Johanna

Boek een witgoed reparatie

5/5 - 3 reviews

Weltens Bazar Toon Welten witgoed reparatie

5/5 - 3 reviews

Aarle-Rixtel
3 klussen uitgevoerd
Je kunt geen betere hebben

Boek een witgoed reparatie

5/5 - 1 reviews

Kluspunt030 Peter Meijers witgoed reparatie

5/5 - 1 reviews

Houten
1 klussen uitgevoerd
Klus is prima en netjes conform afspraak afgerond. Communicatie vooraf was ook snel en effectief.

Boek een witgoed reparatie

4,8/5 - 5 reviews

Technische Duizendpoot Hans Hans van de Zande witgoed reparatie

4,8/5 - 5 reviews

Tilburg
5 klussen uitgevoerd
kookplaat repareren , witgoed monteur , per uur
helaas is de printplaat overleden en zijn de kosten daarvan hoger dan het fixen ervan dus moet er een nieuwe vaatwasser komen

Boek een witgoed reparatie

5/5 - 1 reviews

EP:Schalkwijk Marcel Schalkwijk witgoed reparatie

5/5 - 1 reviews

IJsselstein
1 klussen uitgevoerd
Het was niet Marcel, maar we zijn erg tevreden over het resultaat, de vakkundigheid, de presentatie en de redelijkheid van de factuur. Het is en aanmoediging om bij vervanging het witgoed bij de fa. Schalkwijk te betrekken. Enige minpunt: monteur was zijn leesbril vergeten, maar blijkbaar weet hij blindelings de weg?. Met vriendelijke groeten, Kees Lambrechtse, Culemborg

Boek een witgoed reparatie
Alle witgoed reparaties

Witgoed reparatie (met spoed)

Of het nu gaat om een kapotte wasmachine of een vaatwasser die het water niet wegpompt, voor al jouw witgoed reparaties hebben we monteurs in de buurt die jou kunnen komen helpen. Selecteer je klus en maak direct een afspraak voor jouw witgoed reparatie.

Alle klussen

Afzuigkap repareren
12 keer aangevraagd
Vanaf €89 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 804 witgoed reparaties in jouw regio
Gasfornuis repareren
144 keer aangevraagd
Vanaf €89 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 4263 witgoed reparaties in jouw regio
Koelkast gas bijvullen
120 keer aangevraagd
Vanaf €99 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 802 witgoed reparaties in jouw regio
Koelkast repareren
192 keer aangevraagd
Vanaf €89 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 802 witgoed reparaties in jouw regio
Kookplaat repareren
72 keer aangevraagd
Vanaf €79 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 804 witgoed reparaties in jouw regio
Magnetron repareren
60 keer aangevraagd
Vanaf €89 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 3952 witgoed reparaties in jouw regio
Alle klussen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach