Muren sausen

Vanaf 99

Geen zin om zelf met de roller aan de slag te gaan, schakel dan de hulp in van een vakman. Deze plakt de ruimte netjes af en brengt de nieuwe laag verf streeploos aan. Omschrijf duidelijk wat er moet gebeuren en maak een afspraak met een schilder in de buurt.

bijv. 'Utrecht' of 'Amsterdam Oost'
Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Tarieven voor Muren sausen

Voer hierboven je postcode in om de prijzen bij jou in de buurt op te halen

Je betaalt altijd pas achteraf als de klus geklaard is. Gemakkelijk en snel via Tikkie of iDeal.

Spoed

We reageren binnen 20 minuten

Morgen

Later

Prijzen zijn altijd zonder materiaalkosten en inclusief BTW. Klus met uurprijs?
De vakman rekent altijd het eerste uur. Wij rekenen € 14,95 service kosten per klus.

De Schilders van Zoofy zijn hier aan het werk

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmannen in de buurt krijgen een melding

Als een vakman jouw klus pakt krijg je een bevestiging

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Muren sausen

Ben je de kleur op de muur helemaal zat? Is verf toevallig in de aanbieding? Via Zoofy kan er vandaag nog een vakman langskomen. Onze schilders kunnen het nieuwe kleurtje super strak en zonder te veel gedoe voor jou aanbrengen! Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de verfroller, hiervoor kan je het onderstaande stappenplan volgen.

Benodigdheden

 • Muurverf/Saus
 • Schilderstape
 • Gele tape
 • Masking tape
 • Masking tape plus folie
 • Acrylaatkit
 • Fixeermiddel
 • Klein verfbakje
 • Muurverf roller van 10 cm
 • Kwastje
 • Grote verfbak
 • Rooster
 • Grote roller
 • Verlengsteel

Stappenplan

 1. Indien je geen last hebt van vlekken op de muur kan je doorgaan naar stap 2. Heb je hier wel last van? Zorg er dan voor dat deze niet meer zichtbaar zijn. Gebruik isolatiespray op de vlekken of gebruik isolerende muurverf.
 2. Zorg ervoor dat je alle materialen compleet hebt, zodat deze binnen handbereik zijn.
 3. Nu is het tijd voor het afplakken. Hierdoor voorkom je onnodige vlekken. Hoe strakker je de randen af plakt, hoe makkelijker het is om strak te schilderen. Ben je van plan om de tape langer dan een dag te laten zitten? Gebruik dan gele schilderstape of masking tape. Laat je het maar een dag zitten, dan is normale schilderstape voldoende.

  Het afplakken werkt eigenlijk heel simpel. Overal waar je een strakke lijn of geen verfvlekken wil kan je een lijn tapen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afplakken van het plafond, de plinten, de stopcontacten, de hoeken en de overgang naar andere kleuren.

  Ook is het slim om stopcontacten van de muur te halen. Hierdoor weet je zeker dat hier geen verfvlekken op komen. Voor plekken als de vensterbank kan het verstandig zijn om deze volledig af te dekken met masking tape plus folie. Zo bescherm je de gehele vensterbank, ook het afdekken van de vloer onder de wand is een optie.
 4. Kijk goed of er scheurtjes of gaatjes in de muur zitten. Bij putjes of gaatjes kan je vulmiddel gebruiken, bij scheurtjes of naadjes is acrylaatkit een optie. Let goed op de droogtijd van deze producten voordat je begint met schilderen.
 5. Deze stap kan overgeslagen worden als je over een bestaande verflaag gaat sauzen.
  Wanneer je over een gestucte muur gaat sauzen raden wij aan deze van te voren met fixeer te bewerken. Door het fixeren blijft de ondergrond goed vastzitten en poedert deze niet meer.
 6. Het sausen. Bij de verf heb je als het goed is een roerstokje gekregen. Gebruik deze om de verf goed door te roeren, om de verf zo goed te mengen. Eerst moeten de hoeken en randen aangezet worden, hiervoor gebruik je een klein verfbakje en een klein rollertje(+/- 10 cm). Giet een klein beetje verf in het verfbakje en rol deze uit met de roller. Wanneer je niet in elk hoekje kan komen kan je een wegwerpkwastje gebruiken.

  Wanneer de randen bedekt zijn kan je de verf in een grote verbak/verfemmer gieten. Zorg wel voor een rooster in de verfemmer, zodat je de roller uit kan rollen en de verf gelijk verdeelt wordt. De grotere borstel maakt het sausen een stuk makkelijker, dit zal dus ook een stuk sneller gaan. Om makkelijk bij hogere oppervlakte te kunnen komen kan je een sausstok gebruiken, zo kan je verf in 1 lijn aanbrengen.
 7. Wanneer je klaar bent met het sausen, kan je de tape en het afdekmateriaal verwijderen.Plan gemakkelijk en snel een afspraak in bij Zoofy.nl!

Met spoed hebben wij binnen 20 minuten een schilder bij jou in de buurt gevonden. Heb je toch niet zo'n haast en komt morgen beter uit? Bij Zoofy kies je zelf een gewenste dag en tijdstip uit die jou het beste uitkomt. Zo kan je de volgende dag nog lekker uitslapen of hoef je niet onnodig afspraken te verzetten.

Zoofy werkt alleen samen met de meeste betrouwbare en vakkundige schilders. Zo heb je de mogelijkheid om zelf een schilder uit te kiezen die bij jou langs mag komen zodat je straks ook weet wie er voor je deur staat. Bovendien kan je zien wat de (vaste) uurtarieven zijn van de schilders en kan je hun beoordelingen lezen van voorgaande tevreden klanten. Wil je naast het verven van je kozijnen ook je deuren laten verven? Dat kan! Onze schilders kunnen je helpen met o.a. het sausen van muren, het spuiten van latex en het schilderen van gevels, houtwerk en meubels.

Wij hanteren bij Zoofy voordelige tarieven en rekenen nooit voorrijkosten. Daarnaast kan je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen en heb je garantie dat je klus netjes en goed wordt uitgevoerd door onze schilders.