Kraan plaatsen / vervangen

Vanaf 99

226 recensies

Laat het plaatsen of vervangen van je kraan over aan een vakman. Maak direct een afspraak met een loodgieter bij jou in de buurt. Omschrijf wat er moet gebeuren. Meestal is de kraan dan al binnen een uur geplaatst.

bijv. 'Utrecht' of 'Amsterdam Oost'
Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Tarieven voor Kraan plaatsen / vervangen

Voer hierboven je postcode in om de prijzen bij jou in de buurt op te halen

Je betaalt altijd pas achteraf als de klus geklaard is. Gemakkelijk en snel via Tikkie of iDeal.

Spoed

We reageren binnen 20 minuten

Morgen

Later

Prijzen zijn altijd zonder materiaalkosten en inclusief BTW. Klus met uurprijs?
De vakman rekent altijd het eerste uur. Wij rekenen € 14,95 service kosten per klus.

Recensies van klanten over onze Loodgieters die gewerkt hebben aan Kraan plaatsen / vervangen

Kraan plaatsen / vervangen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 226 recensies

Een klant
maandag 14 januari 2019

Super snel, super beleefd, goede communicatie & vakmanschap.

Een klant
vrijdag 11 januari 2019

Heel goed !

Een klant
woensdag 9 januari 2019

De klus geklaard. Of dit daadwerkelijk de reden van de lekkage was moeten we afwachten. De klusjesman was stipt en heeft het zeer netjes afgewerkt en achtergelaten!

Een klant
woensdag 9 januari 2019

Correcte, vriendelijke vakman die de klus professioneel heeft geklaard. En die klus was lastiger dan vooraf ingeschat. Keurig gedaan!

Een klant
dinsdag 8 januari 2019

Klus nu wel geklaard en dat was het niet op 21-11-2018 ( zelfde kraan)

Een klant
dinsdag 8 januari 2019

5: goed gedaan; correct; vriendelijk; kwam op tijd; melded zich van tevoren.

De Loodgieters van Zoofy zijn hier aan het werk

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmannen in de buurt krijgen een melding

Als een vakman jouw klus pakt krijg je een bevestiging

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Kraan plaatsen of vervangen

Wil je een nieuwe kraan plaatsen of is de oude kraan toe aan vervanging? Een loodgieter regelt dat zo voor je. Op onze website vind je vakmannen die je kunnen helpen. Dagelijks ontvangen wij aanvragen voor het plaatsen of vervangen van kranen. Aan de hand van je postcode tonen wij direct de tarieven die in jouw regio gelden. Je weet dan wat het arbeidsloon is. De materiaalkosten kunnen wij helaas niet tonen. Dat verschilt nogal per type kraan. Je hebt exemplaren van slechts enkele tientjes maar de kranen van bekendere merken zoals Grohe zijn doorgaans wat duurder. Het voordeel: ze gaan doorgaan ook veel langer mee. Via ons schakelaar je een loodgieter in die helpt bij het plaatsen van een buitenkraan, keukenkraan of mengkraan. Ook een thermostaatkraan is uiteraard geen enkel probleem. Wie een beetje handig is kan het ook altijd eerst zelf proberen. Hulp inschakelen kan altijd nog. Bij het vervangen of plaatsen van een kraan zijn er een aantal zaken waar je wel goed op dient te letten. 

Stap 1: vergeet nooit eerst de hoofdkraan dicht te draaien! Zorg er daarna voor dat je alle leidingen goed leeg laat lopen. Er mag dus nergens in huis meer water uit een kraan komen. Zet eerst op de bovenste verdieping alles open en werk op die manier naar beneden toe. Zorg er dus zeker voor dat bij alle kranen er geen watertoevoer meer is. 

Stap 2: Je kunt nu beginnen met het vervangen van de kraan. Daarvoor is een waterpomptang wel handig om te hebben. Onder de oude kraan zitten twee flexibele slangen. Soms is het maar een slang of leiding. Bijvoorbeeld bij een buitenkraan die enkel koud watertoevoer heeft. Draai de slangen los. Vaak zit er een koud bandje om de slang. Deze is voor koud water. De andere slang heeft meestal een rood bandje. Dat staat voor warm water. Zie je geen kleuren? Markeer of onthou voor jezelf wat de warmwater leiding is. Dat voorkomt dat je de slangen straks verkeerd om aansluit op de kraan. 

Stap 3: Maak de bevestiging van de oude kraan los. Je kunt nu de oude kraan verwijderen. Haal vervolgens de nieuwe kraan uit de doos en plaats deze op de plek van oude. Bevestig de koud en warmwater slangen en draai ze goed genoeg vast. Je kunt voor de zekerheid altijd beter een laagje teflon tape gebruiken. Dit voorkomt lekkages. 

Stap 4: Als de nieuwe kraan goed vast zit kun je de hoofdkraan weer open draaien. Zet vervolgens alle kranen open. Op die manier haal je alle lucht uit de leidingen. Dat gaat meestal gepaard met wat gesputter. Maar na een paar seconden zal het water weer normaal uit de kranen komen. Controleer op lekkage door te voelen of er geen druppels worden gevormd bij de aansluitslangen. Niet te zien? Mooi, de kraan is succesvol geplaatst. 

Wil je de kraan liever laten plaatsen, plan dan een afspraak in via onze website. Wij sturen je aanvraag dan door naar onze vakmannen die ervaring hebben met het plaatsen van een kraan. Je kunt altijd zelf aangeven wanneer je het liefst geholpen worden. Dit kan ook met spoed zijn. Dat betekent dat we een loodgieter zoeken die je dezelfde dag nog komt helpen. Tarieven tonen wij vooraf. Zo krijg je alvast een beeld van de kosten. Materialen zijn niet inbegrepen aangezien de prijzen van kranen nogal uiteen lopen. 

Is de kraan naar tevredenheid geplaatst dan zal de loodgieter vaak ter plekke al een factuur voor je aanmaken. Deze ontvang je per e-mail. Betalen kan daarna via Tikkie, iDeal of banktransactie. Aanvragen voor het laten plaatsen van een kraan kun je 24 uur per dag doen via de website. Onze klantenservice is 7 dagen per week voor je bereikbaar.