Plinten leggen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 724 Klusjesmannen bij jou in de buurt

Door het leggen van plinten zet je vaak de puntjes op de ‘i’ in je woning. Voor een extra strak resultaat laat je het over aan een vakman. Maak daarom een afspraak met een klusjesman in de buurt en bepaal zelf wanneer je geholpen wordt.

Nu regelen
20 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 66 klusaanvragen.
 • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Zelf plinten leggen?

Zo moet je zelf plinten leggen


Net een nieuwe vloer gelegd, of laten leggen, maar oogt de kamer toch nog wat kaal? Plinten zijn (gelukkig) zelden het centrum van een kamer, maar zijn erg belangrijk als schakel tussen vloer en muur. Als je je plinten hebt uitgekozen, en weet hoe hoog je ze wilt hebben, kan je beginnen met het plaatsen!

Wat heb je nodig?

 • Decoupeerzaag
 • Verstekzaag
 • De plinten
 • Een potlood om af te tekenen.
 • Als je gaat lijmen: Lijm. De meerste soorten kit zijn hiervoor geschikt. maar het kan afhangen van het materiaal van je muur. Laat je hiervoor adviseren in een bouwmarkt of bel de klantenservice van Zoofy.
 • Zorg ook voor latten die je op bepaalde wijze kunt vastzetten, waarmee je de plinten tijdens het drogen kunt ‘aandrukken’.Als je ze wilt schroeven: Een boor waarmee je hout en steen kunt boren, schroeven, pluggen en een schroevendraaier. Ook heb je kit nodig, laat je hiervoor adviseren in de bouwmarkt: het kan namelijk afhangen van je muur wat het meest handig is. Ook heb je plamuur nodig om je boorgaatjes dicht te maken: of je reguliere plamuur kunt gebruiken of beter kneedbaar hout kunt kiezen, hangt natuurlijk af van het materiaal van je plinten. Laat je adviseren!

Wat moet je doen?

 1. Zorg dat je tot op de millimeter nauwkeurig weet hoe lang elke muur is, waarlangs de plinten geplaatst moeten worden.
 2. Zaag je plinten op maat met de decoupeerzaag: dit is een zorgvuldig klusje, teken alles netjes af!
 3. Bij elke hoek zal je, als beide muren in die hoek plinten krijgen, de plinten verstek moeten zagen: anders past de tweede er niet tot aan de hoek in. Dit moet je doen door in een hoek van 45 graden van de ‘hoek-kanten’ een stukje af te zagen met de verstekzaag. Hierdoor passen de twee plinten netjes naast elkaar in de hoek.

Ga je lijmen?

 1. Zorg dat het muuroppervlak, waartegen de plinten geplaatst zullen worden, schoon en stofvrij is.
 2. Het is ook belangrijk dat er verder geen grote beschadigingen e.d. in de muur zitten: aan een gat kan je niks vastplakken.
 3. Strijk de plinten in met lijm.
 4. Plaats de ingesmeerde plinten voorzichtig tegen de muur. Het werkt het beste om de plinten van tevoren al voor de muur waar ze op moeten komen klaar te leggen, zodat je hier geen stomme fouten maakt.
 5. Klem de geplakte plint tijdens het drogen vast tegen de muur met de houten latten, die je vast zet zodat er continu druk wordt uitgeoefend.

Ga je schroeven?

 1. Noteer goed waar de schroeven moeten komen. Teken deze punten af op de muur, en op de plint. Houdt er rekening mee dat je de stippen (waarschijnlijk) op de achterkant van de plint zet, en je dus ‘in spiegelbeeld’ moet werken.
 2. Boor gaatjes op de afgetekende punten in de plinten
 3. Boor gaatjes in de muur, en plaats daar de pluggen in.
 4. Plaats de plint tegen de muur, en draai de schroeven een voor een vast.
 5. Maak de kieren tussen plint en muur dicht met de kit. Je kan het spul gewoon gladstrijken met een natte vinger, als je daarna je handen maar wast.
 6. Plamuur alle schroefgaatjes dicht, en laat de hele handel daarna rustig drogen. Meestal duurt het ongeveer een half uur voordat je de plinten kunt verven of lakken.

Lukt het niet of ben je toch niet tevreden? Boek dan snel een vakman in via Zoofy.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af