Behangen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 716 Klusjesmannen bij jou in de buurt

Netjes behangen is vakwerk. Schakel een vakman in die de muur goed voorbereid, het behang op maat snijdt en ervoor zorgt dat het behang er strak komt uit te zien. Maak een afspraak met een vakman bij jou in de buurt.

Nu regelen
20 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 143 klusaanvragen.
 • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Behangen

Behang is hartstikke populair. Helaas rust de grote vraag, hoe moet ik behangen? Bij Zoofy hebben we vele klusjesmannen die alle muren kunnen behangen die je wilt. Mocht je het zelf willen doen hebben we een stappenplan dat je kan volgen:

Wat heb je nodig?

 • Je nieuwe behang! Reken van tevoren uit hoeveel rollen je nodig hebt, en zorg dat je altijd wat extra haalt. Zeker bij behang met prints is dit van belang, want daar laat je vaak delen weg om de prints te laten aansluiten.
 • Een potlood, om af te tekenen.
 • Een (stanley)mes om het behang mee te snijden.
 • Behanglijm
 • Een emmer voor de behanglijm
 • Een behangkwast
 • een stevige trap om op te staan.
 • Een behangtafel, of (als het echt niet anders kan), in elk geval een flink lang stuk lege vloer.

Let op! Bij behang met printjes of illustraties is het ontzettend lelijk als de stroken niet netjes op elkaar aansluiten. Als je wil dat je muur één geheel lijkt, zal je alle afzonderlijke stroken dus van tevoren zo af moeten meten dat de patroontjes in elkaar doorlopen. Een ontzettend vervelend karwei, maar je hebt er jaren plezier van! Wil je dit toch liever laten doen, regel dan snel een klusjesman van Zoofy.

Wat moet je doen?

 1. Gebruik een voorstrijkmiddel. Hiermee voorkom je dat de lijm in de muur gaat trekken. Dit zorgt ervoor dat de banen los gaan laten. Laat de voorstrijk een nacht drogen.
 2. Zorg voor een schone en droge ondergrond, die mooi egaal is. Als je nog oud behang op de muur hebt zitten zal je dit moeten afweken, en oneffenheden plamuren zodat de muur mooi glad is raden we ook aan. Des te beter de ondergrond, des te strakker je je behang kunt plaatsen.Gebruik een muur of -nadenvuller om gaten en oneffenheden te repareren. Schuur de muur daarna glad.
 3. Zet een loodrechte potloodlijn op de muur. Hier komt de eerste baan tegenaan te hangen.
 4. Snij de behangbanen op maat, maar zorg dat je ze ietsjes langer snijdt dan dat je muur hoog is. Een centimeter of tien is prima hiervoor. Het werkt het snelst als je je eerste opgehangen stuk behang gebruikt als model om de volgende banen mee af te tekenen.
 5. Maak je behanglijm volgens de instructie op het pak; meestal moet het daarna ook nog even rusten.
 6. Leg je behangstroken met de achterkant naar boven op de behangtafel. Zorg ervoor dat je zo op volgorde neerlegt als je werkt met printjes, anders heb je al je afmeetwerk voor niets verricht.
 7. Smeer de stroken in met behanglijm. Je begint met smeren in het midden, en werkt vanuit daar naar de uiteinden toe: als je dit niet doet rollen ze op, en dat werkt niet zo prettig. Houdt er rekening mee dat de lijm vrij snel droogt (kijk op de verpakking), en smeer er niet meer in dan je in tien minuten kunt plakken.
 8. Als je de strook hebt opgeplakt, druk je het voorzichtig aan. Strijk het behang vanuit het midden uit met een borstel, zodat-ie mooi strak tegen de muur aan zit. Plak vervolgens de volgende baan gewoon weer naast deze baan, totdat je kamer helemaal klaar is!
 9. Let op de luchtbellen! Veeg deze weg of gebruik de punt van een stanleymes.
 10. Afwerken: Rol losse naden strak en haal overtollig lijm weg.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af