Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Tuinonderhoud

Op deze pagina vind je allerlei tips 'n tricks om zelf je tuinonderhoud te doen.

Verticuteren van je grasHet voorjaar is het moment om je gazon te verticuteren. Het is nog niet te warm. Het gras groeit nog niet te snel. En het vriest (bijna) niet meer snachts.
In deze korte video zie je hoe je zelf je gras verticuteert.

Een gazon verticuteren is eigenlijk heel simpel. Gebruik de kant met de meeste tanden als je dichter aan de oppervlakte onkruid en mos wil verwijderen. Is het al heel lang geleden dat je hebt geverticuteerd, gebruik dan de andere kant. Dan kom je dieper in de grond en geef je de wortels van het gras meer lucht.
Maak rechte banen en herhaal dat een paar keer. Is je gazon veel groter dan 50m2, dan kun je beter een verticuteermachine gebruiken, anders ben je wel heel lang bezig. Wel een goeie workout!

 

Bruine en kale plekken gras bijzaaienMaart, april en mei zijn goede maanden om die kale plekken weer even bij te werken. Ik geef zelf de voorkeur aan eind maart tot begin april. Hoe later in het jaar hoe warmer en hoe groter de kans dat de jonge kiemen uitdrogen. Is je gras heel lang, maai het dan eerst. Maak de aarde wat los op de plekken waar je wil bijzaaien. Als je net geverticuteerd hebt, is dat eigelijk al niet meer nodig. Strooi wat graszaad op de plekken en druk het een beetje aan met je hand of voet. Geef je gazon vanavond even flink water en doe dat ook elke dag even dat het droog is geweest. Na een week of 4 - 5 kun je je gazon weer maaien. De jonge wortels zijn dan diep genoeg geworteld om te blijven zitten.

 

Bemesten van je gazonHeb je net vers gras gezaaid, wacht dan even met bemesten. Vaak is er al mest of groeiversneller toegevoegd aan het graszaad. Als je daar nog meer bemesting bij doet, gaat je gras kapot. Bemest in dat geval na een week of 6 nadat je je gras hebt ingezaaid. Gebruik bemesting waar wat kalk in zit. Dat houd je gazon wat meer mosvrij.

 

Struiken snoeienAls de nachtvorst voorbij is, en zo ziet het er in elk geval komende week uit, dan is het een mooi moment te gaan snoeien. De wonden van de planten herstellen dan het snelst. Zo lijdt je plant het minst. Klimop kun je best flink terugsnoeien. Dat groeit ruim een meter per jaar. Bij coniferen kun je beter wat vaker snoeien maar wat minder per keer. Hoe vaker je dat soort
struiken snoeit, hoe sneller het gaat groeien.