Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

(Slimme) thermostaat plaatsen

Vrijwel iedereen in Nederland heeft een thermostaat in huis hangen om de centrale verwarming in te stellen. Het apparaat stuurt de cv ketel aan zodat de woning wordt verwarmd tot de gewenste temperatuur. Een thermostaat plaatsen is niet altijd een erg moeilijke klus. Al is het soms wel aan te raden om het aan een van onze experts over te laten. Hieronder lees je wat er zoal bij komt kijken.

Er zijn verschillende soorten thermostaat die je kunt aanschaffen en plaatsen. De laatste tijd is de smart thermostaat natuurlijk het meest in opkomst. Deze apparaten geven vaak helder inzicht in je verbruik en zijn vrijwel altijd te bedienen met behulp van de mobiele telefoon.

Bij het monteren van een kamerthermostaat moet je met een aantal zaken rekening houden. De thermostaat dient bijvoorbeeld geplaatst te worden op een van de binnenmuren. Op een hoogte van 1,5 meter of 150 centimeter, gemeten vanaf de vloer. Plaats de thermostaat vooral niet in de zon of boven een verwarming. Beter ook niet in de buurt van een raam of buitendeur. Het kan er namelijk voor zorgen dat de kamerthermostaat niet meer goed in staat om de temperatuur te meten.

De meeste thermostaten worden aangesloten 2-zwakstroomdraden die uit de muur steken. Via deze draden stuurt het apparaat de cv ketel aan. In de thermostaat zelf zit meestal een batterij die ervoor zorgt dat alles goed werkt. In sommige gevallen is een batterij niet nodig. De thermostaat is dan aangesloten op de voeding vanuit de cv ketel. In plaats van 2 steken er dan vrijwel altijd 3 draden uit de muur. Bij het aansluiten is het ook belangrijk om te kijken welke voeding de thermostaat nodig heeft. Dit kan 220 volt of 24 volt zijn.

Bij nieuwe thermostaten zijn de schroeven voor de bevestiging aan de muur vrijwel altijd bijgeleverd. Ook biedt de meegeleverde handleiding meestal uitkomst. Anders kun je altijd een vakman inschakelen die het voor je doet.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe thermostaat om te plaatsen zijn er verschillende opties. Het meest eenvoudige is een aan/uit thermostaat. Je kunt de temperatuur dan alleen met de hand instellen. Het apparaat kent bijvoorbeeld geen vooringestelde programma's. Dergelijke thermostaten zijn zeer eenvoudig te bedienen.

Voor iets meer opties kun je kiezen voor een klokthermostaat. Deze kun je op verschillende programma's instellen. Bijvoorbeeld een nacht en dag temperatuur. Of je maakt een verschil tussen werkdagen en het weekend. Daarnaast zijn dergelijke thermostaten ook nog gewoon met de hand te bedienen.

Nog geavanceerder zijn de modulerende en smart thermostaten. Een modulerende thermostaat kan de temperatuur nauwkeuriger regelen aan de hand van de brander van de cv ketel. Daarmee bespaar je op het energie verbruiken. Dat is goed voor de kosten maar ook beter voor het milieu. Check dit wel altijd bij een cv monteur. Want niet alle cv installaties hebben een modulerende functie.

Een smart of slimme thermostaat neemt je nog meer werk uit handen. Deze apparaten leren je als het ware kennen. Zo berekenen ze zelf hoe laat de verwarming aan moet om ervoor te zorgen dat je 's avond lekker thuiskomt in een warm huis. Wil je bijvoorbeeld dat je huis om 1800 uur 20 graden is. Dan voer je deze gegevens in. De slimme of zelfdenkende thermostaat weet vervolgens hoe laat hij de cv ketel een seintje moet geven om dit voor elkaar te krijgen. Het bepaalt dus zelf de aanwarmtijd. Ook deze apparaten zijn vaak gunstig voor het energieverbruik en beter voor het milieu. De aanschafprijs ligt doorgaan wel iets hoger dan bijvoorbeeld de prijs voor een klokthermostaat.