Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet je zelf een struik verwijderen?

Zo moet je een struik verwijderen


Dag struik, hallo moestuin! Zorg ervoor dat je altijd een goed gat graaft rondom de struik. Daarna is het makkelijk om de struik vrij te maken.
Heb je plannen voor een moestuin, maar staan er struiken in de weg? Dan is het belangrijk dat je deze goed verwijderd. De groenten in de moestuin moeten ruimte hebben voor de wortels en de grond moet vruchtbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat de struik volledig met wortels verwijderd wordt. Anders heb je een grote kans dat de struik opnieuw groeit, of dat de wortels het water voor de groentes in de moestuin opneemt. Dat zorgt voor een slechte oogst en dat wil je natuurlijk niet! Dus wil je kunnen genieten van je heerlijke groente uit de moestuin, of wil je simpelweg je gazon verbreden en moet de struik hiervoor plaats maken. Dan kun je gebruik maken van het volgende stappenplan om een struik te verwijderen. Uiteraard heeft Zoofy ook betrouwbare en vakkundige vakmannen die deze klus graag voor je uitvoeren. Maak dan een afspraak met een hovenier op een gewenst moment.

Welk gereedschap moet ik gebruiken?
 • Een stevige schop
 • Een takkenzaag of snoeischaar
 • Spanband of touw
 • Eventueel een voertuig, zoals een auto of tractor om de struik eruit te trekken.
Wat moet ik me van te voren bedenken?
Denk ik dat het mogelijk is om deze struik alleen op te tillen of heb ik hulp van andere mensen of een voertuig nodig? Het optillen van een struik is blessuregevoelig voor je rug!

Wat moet ik doen? Stappenplan
 1. Graaf met de schop een kuil rondom de struik. Wanneer lange takken in de weg zitten, is het verstandig om deze eerst af te zagen, zodat je makkelijker kunt graven. Hak of zaag elke wortel die je tegenkomt tijdens het graven de de kuil door. Op deze manier komt de struik vrij te liggen.
 2. Je kunt de struik nu weghalen. Hier heb je meerdere mogelijkheden voor:
  Je kunt de struik optillen, wanneer de grote en het gewicht van de struik dit toelaat. Bij een grote struik is het verstandig om dit of met meerdere mensen te doen.
  Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de tractor of auto. Wanneer je gebruik maakt van de tractor of auto, bevestig je de spanband zoveel mogelijk om de wortels van de struik. Het andere uiteinde van de spanband bevestig je aan het voertuig, bijvoorbeeld aan de trekhaak van de auto. Rijd langzaam naar voren, zodat er spanning op de spanband komt te staan. Vervolgens kun je meer gas geven, zodat de struik uit de kuil getrokken wordt.
 3. Controleer of de wortels goed verwijderd zijn en haal eventueel nog grote delen van de wortels die achtergebleven zijn met de schop weg.
Wat moet ik vooral niet doen?
 • Zorg dat je geen blessure aan je rug oploopt, door een zware struik alleen op te tillen.
 • Draag geen open schoenen tijdens het graven van een kuil.
 • Bevestig de spanband niet aan de takken van de struik.
 • Wanneer je gebruik maakt van een voertuig om de struik uit de grond te trekken, zorg dan dat je niet te veel gas geeft voordat de spanband strak staat.

Zoofy

Bij Zoofy vind je alleen de beste en meeste vakkundige hoveniers. Met een spoedklusje hebben we binnen 20 minuten een hovenier voor je geregeld die dezelfde dag nog bij je langskomt. Zodat de buurman morgen niet weer bij je langskomt. Vul je postcode in en wij sturen een hovenier bij jou uit de buurt langs. Je hoeft dus niet langer mee te wachten en je bent geen extra geld kwijt aan voorrijkosten.

Al onze hoveniers zijn zorgvuldig geselecteerd, zijn betrouwbaar en vakkundig. Na het oplossen van de problemen, hoef je er niet bang voor te zijn dat de tuin niet netjes wordt achtergelaten.

Heb je nou niet zo’n haast bij het verwijderen van de struik, dan komt onze hovenier graag op een andere dag langs. Bij Zoofy.nl is het dat mogelijk. Wij zijn 24 uur per dag geopend. Geef de datum en tijd door en wij zorgen ervoor dat er een hovenier op dat moment langskomt. Via onze website heb je binnen twee minuten een afspraak gemaakt. Vul je postcode in en selecteer een hovenier. Je zit bij elke hovenier een foto staan, dus je weet precies wie er voor de deur staat.

Bij elke Hovenier zie je online de tarieven staan. Wij hebben voor een aantal klussen vaste prijzen en wij kunnen vrijblijvend een offerte maken. Wanneer je geen contant geld in huis hebt, kun je het bedrag ook gemakkelijk via iDeal overmaken. Sommige hoveniers zijn ook in het bezit van een pinautomaat.