Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet ik een struik snoeien?

Zo moet je zelf een struik snoeien


Niks is zo vervelend als het vernielen van je struik door verkeerd te snoeien. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je een struik moet snoeien. Er zijn een aantal belangrijke regels voor bij het snoeien.

Scherp en kwalitatief gereedschap is een vereiste, dit zullen onze vakmannen altijd met zich meebrengen. Dit zorgt ervoor dat de snoeiwond netjes kan genezen en dat er geen schimmels of bloedingen ontstaan. Daarnaast is het aan te raden om net boven plekken waar een jonge scheut zich naar buiten richt te snoeien. Deze zal hierna verder groeien en zorgt voor een natuurlijke structuur van de struik. Verder is het van belang om nooit te snoeien tijdens temperaturen rond en onder het vriespunt! Daarnaast wordt er afgeraden om te snoeien als het extreem droog of erg nat is.

Er zijn een aantal belangrijke regels voor bij het snoeien.
  1. Scherp en kwalitatief gereedschap is een vereiste, dit zullen onze vakmannen altijd met zich meebrengen. Dit zorgt ervoor dat de snoeiwond netjes kan genezen en dat er geen schimmels of bloedingen ontstaan.
  2. Het is aan te raden om net boven plekken waar een jonge scheut zich naar buiten richt te snoeien. Deze zal hierna verder groeien en zorgt voor een natuurlijke structuur van de struik.
  3. Verder is het van belang om nooit te snoeien tijdens temperaturen rond en onder het vriespunt! Daarnaast wordt er afgeraden om te snoeien als het extreem droog of erg nat is.


Wanneer moet je snoeien? Dat is een vraag die per soort struik een ander antwoord kent. Heesters die hun bladeren verliezen en bloeien in de winter, voorjaar of aan het begin van de zomer kan je het best snel na de bloei snoeien. Op het verkeerde moment snoeien kan takken helaas zodanig beschadigen dat ze nooit meer de oude worden. Daarom is het altijd van belang te letten op de bloeiperiode van de struik. Een interessant weetje is dat voorjaarsbloeiers enkel bloeien aan takken die al een jaar of ouder zijn.

Voor bladverliezende heesters die in de zomer en het najaar bloeien moet je juist ver voor de bloei snoeien. Ideaal moment is als het weer inmiddels weer wat is opgeknapt en ruim voor de vorstperiode (begin maart). Op dit moment snoei je er af wat de periode ervoor aangegroeid is. De vlinderstruik is een voorbeeld van een heester die erg kort gesnoeid mag worden. Verder helpen onze vakmannen je graag met het snoeien van de welbekende hortensia, rododendron, skimmia, lavendel, rozen, jasmijn of welke struik jouw voorkeur heeft.