Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet je een radiator plaatsen?

Zo moet je een radiator plaatsen


Werkt je oude radiator niet meer op het vermogen wat je gewend was? Of vind je de radiator gewoon spuuglelijk? Geen probleem, haal een nieuwe en probeer met ons stappenplan de radiator zelf te vervangen en plaatsen! Heb je stiekem toch liever een vakman bij jou thuis langs om het snel en zonder gedoe op te lossen? Dezelfde dag nog hebben wij van Zoofy.nl een vakman voor jou gevonden. Ps, een andere dag kan natuurlijk ook altijd!

Benodigdheden
 • Schroeven
 • Leidingbeugels
 • Knelringen (15 mm)
 • Knel bochtjes (15 mm)
 • Teflon tape
 • Boormachine
 • Waterpas
 • Steenboor (10 mm)
 • Steenboor (8 mm)
 • Steeksleutels
 • Schroevendraaier
 • Rolmaat
 • Pijpensnijder
 • Pijpenbuigtang
 • IJzerzaag
 • Muurvulmiddel
Stappenplan
 1. Denk bij het kopen van een radiator aan de grote van de bestaande leidingen, dan kun je deze makkelijker bevestigen. Als je wel voor een ander formaat wilt gaan, moeten de leidingen ook aangepast worden. Hiervoor kan je altijd een loodgieter laten komen.
 2. Trek de CV installatie stekker uit het stopcontact. Bij de te verwijderen radiator kan je de draaidop helemaal open zetten. (Ook de radiatoren op de hogere en dezelfde verdiepingen)
 3. Bij de CV zit een aftappunt laat hier zoveel mogelijk water uit lopen. Wacht tot de radiator die verwijderd moet worden helemaal leeg is. Dit kun je controleren door af en toe de afvoer koppeling iets los te draaien. Zie je geen water meer? Dan is het gelukt!
 4. De wartels van de leidingen het radiatorkraanhuis morgen los gedraaid worden, schroef vervolgens de ophangbeugels los. Nu kan je de radiator optillen van de muur.
 5. Als je de leidingen wil gaan verleggen moet u de leidingen tot 4cm afzagen. Op deze manier past er nog wel een knelfitting op.
 6. Op de plek waar de ophangbeugels moeten komen kan je dit waterpas aftekenen. 10mm gaten mogen er geboord worden, schroef daarna de beugels op de muur. Bij het ophangen van de radiator is het belangrijk te letten op: Dat de kant van de ontluchtingsnippel ongeveer 2mm hoger hangt. Stel de beugels bij als dit nodig is.
 7. Met teflon tape wikkel je ongeveer 2 of 3 keer met de klok mee om het schroefdraad van de radiatorkraan. Vervolgens kun je deze in de radiator draaien, met beide puntstukken mag hetzelfde gebeuren.
 8. Met knelfittingen zorg je voor de verbinding met de nieuw op maat gemaakte leidingen. Bevestig de leidingen met beugels op de muur.
 9. Om de leidingen vast te schroeven gebruik je knelringen en knelkwartels. Schroef de leidingen aan de (kraan)radiator vast.
 10. Als de klus klaar is kun je de stekker van de cv weer inpluggen. Vul de CV bij en ontlucht deze nog een keer. Vul de gaten van de ophangbeugels met muurvuller.

Radiator plaatsen, wat houdt dat in?

Is je radiator toen aan vervanging? Het makkelijkst is om dan hetzelfde en geen groter model te kopen. Schaf bijvoorbeeld dezelfde radiator aan maar dan wel met een extra paneel. De aansluitingen kunnen dan op dezelfde plek blijven zitten. Wil je toch een ander model of moet de radiator verplaatst worden? Dan komt er altijd een stukje leidingwerk bij kijken.