Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Kookplaat aansluiten

Steeds meer huishoudens worden afgesloten van het gas. Dat betekent ook dat iedereen langzaam maar zeker over gaat op elektrisch koken. Een elektrische kookplaat wordt dus steeds populairder. Er zijn echter veel verschillende keuzes op het gebied van elektrisch koken dus het maken van deze keuze is niet makkelijk. Hieronder worden alle verschillende manieren kort toegelicht:

Elektrische kookplaat
Deze manier van koken is makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden, er staat echter wel tegenover dat deze platen een erg hoog stroomvetbuik hebben. Het duurt ook even voordat de plaat warm is en hij blijft na het koken ook nog erg lang heet.

Keramische kookplaat
Het enige voordeel aan deze kookplaat is dat het makkelijk schoon te houden is. Het duurt lang voordat deze warm is en hij blijft lang warm, daarnaast kost deze manier van koken ook erg veel stroom. Een ander nadeel is dat hete vloeistoffen die van het koken afkomen in het glas kunnen branden waardoor deze beschadigd. Mede door deze redenen wordt deze manier van koken niet vaak gebruikt.

Halogene kookplaat
In aanschaf is deze de goedkoopste optie van de vier, echter gaan deze door slijtage relatief vaak ook weer stuk. Het gebruiksgemak is minder dan een gasfornuis, maar dan weer meer dan keramisch koken. De plaat wordt het heetst van alle platen dus dat kan een voordeel zijn, maar levert ook weer gevaar op.

Inductie kookplaat
Dit is de meest gebruikte manier van koken door de vele voordelen. Hij warm snel op en koelt snel af, daarnaast verbruikt hij 20% minder stroom dan de andere opties. De enige nadelen die er aan vast zitten hebben te maken met de pannen. Niet alle pannen zijn geschikt voor deze manier van koken omdat deze manier van koken op magnetisme werkt.

Als een kookplaat aangesloten wordt moet hij op een speciale aansluiting komen namelijk: 1 fase, 2 fase of 3 fase aansluiting. De 1 fase aansluiting wordt van deze het minst gebruikt. De andere twee opties zijn het populairst. Het verschil hierin zit hem in de voeding. Voor een 2 fase aansluiting hoeft geen speciale stroomkabel gelegd te worden, bij een 3 fase aansluiting is dit wel nodig. Een 3 fase aansluiting werkt namelijk op krachtstroom en heeft dan ook een speciale stekker genaamd perilex stekker. Voor deze stekker moet een aparte kabel worden getrokken uit de meterkast om op die manier ervoor te zorgen dat deze aansluiting altijd voldoende stroom krijgt zonder dat de groep uitslaat.

Of je nou een 1, 2 of 3 fase aansluiting wilt aanleggen, Zoofy is dé plek om dit te regelen. Via onze site boek je heel eenvoudig een elektricien die met spoed, morgen of op een ander moment bij je op de stoep kan staan. Voer je postcode in op de website en je ziet direct de uurtarieven die bij jou gehanteerd worden. De prijzen zijn inclusief btw en we rekenen geen voorrij kosten dus je weet direct waar je aan toe bent.

Ook de betaling gaat heel simpel via Zoofy. Of je nou cash, via de pin of via iDeal wilt betalen, het kan allemaal via onze site. De vakmannen op onze site kun je allemaal terugvinden met reviews op de overzichtspagina, zo weet je dus altijd wie jou komt helpen. Kom je er niet helemaal uit of heb je andere vragen? Je kunt ons dagelijks bereiken via de mail, telefoon of Whatsapp!