Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Maandag

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet je houtrot behandelen?

Houtrot is een vaak voorkomend en vervelend probleem. Wanneer er sprake is van houtrot betekent dit dat het hout ziek en daardoor rottend is. Dit verschijnsel treedt op als er sprake is van een vochtpercentage van 20% of meer. Als hout dus lange tijd vochtig is geweest zul je zien dat er sprake is van houtrot. Je kunt houtrot gemakkelijk herkennen en het maakt het hout zacht en poreus. Met een hard voorwerp kun je het simpel doorprikken of wegtikken. De belangrijkste vraag is natuurlijk; hoe behandel je houtrot?

Kort stappenplan:
  • Het is belangrijk om eerst al het zachte hout te verwijderen. Steek al het rotte hout zoveel mogelijk weg en laat het daarna goed drogen.
  • Als het hout goed droog is kan je de uiteinden gaan behandelen. Gebruik hiervoor Houtrotstroop
  • Hierna kan je met Houtrotvuller aan de slag. Als er veel ruimte is ontstaan door de rot, dan kan je het opvullen met een kleiner stukje hout. De rest vul je dan op met deen goede vervanger. Laat het daarna goed drogen.
  • Na het drogen kan je het eventueel bijschuren en nog een keer opvullen.
  • Schuur het daarna netjes glad en plamuur de kleine oneffenheden weg.
  • Als laatste moet je het twee maal gronden en daarna aflakken.

Houtrot behandelen (uitgebreid)

Helaas is het aangetaste gebied niet meer te redden. Dit houdt in dat het zachte gedeelte volledig verwijderd dient te worden. Dit kun je over het algemeen gemakkelijk verwijderen met een schroevendraaier, beitel of vrijwel elk hard en enigszins scherp voorwerp. Zodra je het harde hout bereikt kun je hiermee stoppen. Erg belangrijk is dat je het hout daarna goed laat drogen. Op het moment dat het droog is kun je de uiteinden behandelen. Dit is noodzakelijk omdat het proces van het rotten anders verder gaat in het gezonde hout. Je kunt dit met houtropstop voorkomen. Hierbij raden wij bekende merken zoals Bolivia of Albastine aan. Deze middelen doden de schimmels zodat het hout weer gezond wordt. Het hout zal zichtbaar harder zijn na de behandeling.

Hierna is het zaak om de ontstane ruimte op te vullen. Doe dit bij voorkeur niet met enkel houtplamuur maar probeer het gebied zoveel mogelijk met gezond hout te vullen. De overige ruimte kun je wel dichten met plamuur. Wanneer de ruimtes te groot zijn gaan de plamuurlagen scheuren tijdens het droogproces. Tijdens dit proces krimpt de plamuur namelijk. Daarnaast komt het ook ook los van de ondergrond. Gebruik een erkend vulmiddel en druk het goed aan. Indien mogelijk met een klem laten drogen voor het beste resultaat. Wij raden aan gebruik te maken van een spuitkit voor het ideale gebruiksgemak. Na het drogen is het mogelijk bepaalde delen nogmaals bij te vullen of te schuren. Hiermee haal je oneffenheden weg en is het daarna klaar voor schoonmaak en daarna het lakken en verven.

Zoals je ziet vergt het de nodige tijd en vakmanschap op dit proces goed te laten verlopen. Onze vakmannen helpen je hier dan ook graag mee! Ze zijn 24/7 beschikbaar en stappen per direct voor je in de auto als er sprake is van spoed. Natuurlijk kun je ook voor elk ander moment een afspraak maken. Betalen is ook nog nooit zo gemakkelijk geweest. Heb je geen cash? Contant betalen is niet langer nodig omdat je ook via iDeal het geld kunt overmaken. Sommige vakmensen bieden zelfs de service om te pinnen aan de deur. Onze betrouwbare en bekwame specialisten zorgen dat je naar wens geholpen wordt.

Zoofy selecteert voor jou enkel de beste vakmannen en zorgt voor een snelle en professionele afhandeling. Via onze website kun je al onze vakmannen terugvinden en daarbij ook hun beoordelingen. Wij hechten zeer veel waarde aan de mening van de klant, dus laat vooral een review achter zodat wij weten of alles soepel is verlopen. Voer je postcode in en wij zorgen dat je in een paar klikken door heel Nederland geholpen kunt worden! Bovendien werken wij zonder voorrijkosten en met een goedkoop en eerlijk tarief.