Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Vragen of hulp met boeken? Bel ons
085-0471277


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet je zelf een deur schilderen?

Zo moet je een deur schilderen


Stoor jij je al een tijdje aan de deur in de woonkamer, die net een ander kleurtje heeft als de rest van de woonkamer? Onze schilders staan niet meer te kijken van een deurtje die geverfd moet worden! Het is natuurlijk ook mogelijk om het zelf te proberen, hieronder staat een stappenplan die je daarmee kan helpen.

Benodigdheden
 • Ontvetter
 • Vulmiddel
 • Schuurpapier
 • Verfkrabber
 • Afplaktape
 • Grondverf
 • Kwast
 • Verfroller (voor water gedragen lak)
 • Verfbak
Stappenplan
 1. De deur kan je het beste verven in een ruimte zonder tocht, die wel goed geventileerd is. Het makkelijkst is om de deur los te schroeven en uit de scharnieren te tillen. Maak als eerste de deur goed schoon, gebruik hiervoor warm water met een ontvetter. Zitten er gaatjes of scheurtjes in de deur? Vul deze dan eerst met wat vulmiddel en laat dit drogen. Bij een houten deur is het slim om eerst te schuren. Als de oude laklaag nog goed is, volstaat schuurpapier met korrel 240-320, wanneer dit niet zo is ga dan voor korrel 180. Bij bladerende verfresten moet je eerst met een verfkrabber het oppervlak gladmaken. Maak alles stofvrij met een doekje. Gebruik afplaktape om alles af te plakken wat niet geverfd moet worden.
 2. Het schilderen kan beginnen! Met een roerhoutje roer je de grondverf goed door. Voor de kleine stukjes kan je een kwast gebruiken. Grote oppervlakten kunnen met een lakroller (voor water gedragen lak) geschilderd worden. Gebruik genoeg grondverf om een royale laag aan te brengen. Start verticaal met schilderen en verdeel de verf daarna horizontaal. Werk van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Zitten er raampjes in de deur? Begin dan eerst met schilderen rondom het raampje, gebruik hiervoor de kwast en zorg ervoor dat de randen afgedekt zijn met tape. Laat de verflaag nu goed drogen, dit kan zomaar 5 uur in beslag nemen. Mocht de grondverflaag niet helemaal gelijk zijn, kan je deze nogmaals schuren (na 24 uur). Hierna kan je beginnen aan het schilderen.
 3. De juiste kleur verf kan nu op de deur geschilderd worden, hanteer hiervoor dezelfde werkwijze als bij de grondverf.
 4. Verwijder de tape als de verf nog nat is, zo voorkom je dat er stukjes verf afbreken. Laat de deur nog 24 uur goed drogen, klus geklaard!

Zoofy

Heb je nou toch nog hulp nodig? Regel dan een professionele schilder van Zoofy. Vul je gegevens in en kies de gewenste dag en tijd. Onze klantenservice zoekt dan dé perfecte schilder voor jouw klus. Het is ook mogelijk om vrijblijvend een offerte aan te vragen