Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Maandag

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet je dakpannen vervangen?

Zo moet je dakpannen vervangen


Nadat het een hele nacht hard heeft geregend, zie je de volgende ochtend een natte vlek op het plafond van de zolder. Er moet waarschijnlijk een dakpan vervangen worden, maar hoe doe je dit? En is het wel veilig? Met de volgende instructies kunnen wij je een handje verder helpen.

Je hebt in ieder geval het volgende nodig:
 • Een lange ladder
 • Handschoenen
 • Stukjes hout
 • Reservedakpan(nen)
 • Het is belangrijk dat je een stevig ladder gebruikt. Deze moet je goed neerzetten, waarbij een deel van de ladder op het dak steunt.


Staat de ladder stevig en is deze goed geïnstalleerd? Nu begint het echte werk.
 1. Je klimt naar boven en spoort de lekke dakpan op. Lekke dakpannen zijn goed te herkennen doordat ze meestal gescheurd zijn. Anders kun je voorzichtig een dakpan omhoog duwen om te kijken of het onder deze dakpan nat is. Als dit het geval is dan werk je verder door naar boven. Boven een lekkende dakpan hoort het namelijk droog te zijn doordat water naar beneden loopt. Bij een droge dakpan weet je dus dat er onder deze pan een lekkende dakpan zit. Met een houten stokje kan je dan de lekkende dakpannen markeren zodat je weet welke vervangen moeten worden.


 2. Nadat je de lekke dakpannen of de dakpannen die aan vervanging nodig zijn, hebt opgespoord. Kan je nu de kapotte pan voorzichtig verwijderen. Je kan het beste de pan boven de lekke pan een stukje omhoog tillen zodat je de lekke pan kan verplaatsen. Dan plaats je een stukje hout tussen de bovenste pan en de panlat. Vervolgens til je de pan waar de lekkende pan onder ligt op en plaats je hier ook een stukje hout tussen de bovenste pan en de panlat. Heb je dit goed gedaan dan kan je lekkende pan voorzichtig onder de pannen vandaan trekken door deze een beetje te kantelen.


 3. Nu kan je de nieuwe dakpan plaatsen op de plek van de natte dakpan. Je begint door de nieuwe pan onder de bovenste pan en de pan aan de zijkant te schuiven. Vervolgens leg je de nieuwe pan over de onderste pan en aan de andere zijkant heen. Je moet dus met 4 dakpannen rekening houden bij het vervangen van één dakpan doordat dakpannen aan twee kanten onder een pan liggen en aan twee kanten over een pan. De houten stokjes kun je gebruiken om het gewicht van de pannen op te vangen zoals je ze hebt gebruikt bij het verwijderen van de natte dakpan.


 4. Als laatst controleer je nog even of de dakpan en de omringende dakpannen recht liggen. Bij het verplaatsen van de natte dakpan kan je namelijk andere dakpannen hebben verschoven. Hiermee voorkom je ook dat ze door harde wind naar beneden kunnen vallen. Dan heb je al dit werk voor niks gedaan.


Heb je last van hoogtevrees of gewoon geen zin om in deze kou aan je dak te werken? Dan bestel je eenvoudig een professionele en ervaren dakwerker van Zoofy.nl die het klusje meteen voor je klaart. Onze dakwerkers zijn zeer betrouwbaar en kunnen je in tijden van spoed binnen 20 minuten al helpen! Heeft je klus geen haast dan staan zij ook op een ander gewenst moment voor je klaar. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor hoge kosten. Bij Zoofy.nl hanteren wij voordelige tarieven waarbij je nooit voorrijkosten hoeft te betalen.

Zo vervang je zelf je dakpannen:(kort)
 1. Zorg dat je vervangende dakpannen paraat hebt
 2. Doe stevige schoenen aan
 3. Pak een ladder die groot genoeg is om boven je dak uit te komen
 4. Zet hem stevig vast, vraag evt iemand om hem vast te houden
 5. Klim op het dak en ga op zoek naar de kapotte dakpannen
 6. Zeker jezelf
 7. Je herkent ze door scheuren, barsten of afgebrokkelde stukken
 8. Niet zeker? Schuif een dubieuze dakpan aan de kant. Nat eronder? Vervangen!
 9. Ga door tot je alle kapotte of slechte dakpannen hebt vervangen