Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Maandag

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Dakgoot repareren

Je dakgoot is er om hagel, regen, sneeuw van je dakgoot op te vangen en via regenpijpen af te voeren naar een regenton, het riool of een put. Hierdoor wordt er voorkomen dat bijvoorbeeld regenwater op de muur van je gevel waait of direct op de grond komt. De dakgoot wordt ook wel de hemelwaterafvoer genoemd. Helaas gebeurt het soms dat de dakgoot lekt op de naad. Water komt er doorheen. Dat levert niet altijd grote problemen op. Maar er zijn natuurlijk situaties denkbaar waarbij grote scheuren ontstaan waardoor het verstandig is de lekkage zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Een handige doe het zelver komt vaak een heel eind. Zeker wanneer het een tijdelijke oplossing betreft. Hoe je je dakgoot moet repareren, lees je hier.

Begin met het weghalen van vuil uit de goot, denk hierbij aan algen, mos en oxides. Schuur de lasnaad eventueel op en maak de ondergrond goed droog, schoon en vet- en stofvrij. Bepaal hierna het te behandelen gedeelte van je dakgoot. Er zijn verschillende mogelijkheden om scheuren te repareren.

Leg bijvoorbeeld textielband over de lekkende lasnaad en tel hier enkele centimeters van je dakgoot bij op. Roer een ‘’rubber’’ seal handmatig door tot je een egale kleur gaat zien. Breng met een kwast een eerste laag aan over de lekkende naad van je dakgoot tot aan de eerder bepaalde grens in de goot. Plaats hierna een textielband hierover en druk deze goed aan totdat deze stevig vast zit.

Bedek direct de tweede laag Rubber Seal aan totdat dit een glanzend eindresultaat geeft, dan is er voldoende laagdikte opgebouwd. Blijf dit proces herhalen op alle (lekkende) naden in de dakgoot. Nadat je hiermee klaar bent, laat je het allemaal goed drogen.

Hopelijk is het je nu gelukt om zelf je dakgoot te repareren! Is het je toch niet gelukt of lijkt dit je toch een lastig klusje? Laat het dan over aan een professionele dakdekker. Vul de gewenste datum en tijd in dat je een afspraak wilt hebben, zo heb je binnen een paar minuten een afspraak in je agenda staan. Dankzij ons landelijk netwerk kunnen wij je namelijk helpen door heel Nederland!