Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet je zelf een boomstronk verwijderen?

Zoe moet je zelf een boomstronk verwijderen


Je kan natuurlijk zelf altijd een poging wagen om een boomstronk te verwijderen. Dit kan je handmatig en elektrisch doen. In deze stappen leggen we uit hoe je dat kan doen. Kom je er niet uit, boek dan een professionele hovenier via Zoofy.

Welk gereedschap moet ik gebruiken?
 1. Handmatig: Een bijl, een stevige schop en een takkenzaag.
 2. Elektrisch: Strobbenfrees, spanband of touw, veiligheidsbril en oorbeschermers.
 3. Elektrisch: Tractor of auto en een touw of spanband.
Wat moet ik me van te voren bedenken?
 1. Wanneer je besluit de boomstronk met de hand te verwijderen, kost dit veel tijd. Het is een zware klus. Wanneer de boomstronk uitgegraven is, is het raadzaam om de boomstronk met meerdere mensen op te tillen.
 2. Wanneer je besluit een strobbenfrees te gebruiken, moet je bedenken dat dit niet betekent dat de boomstronk verwijderd is. Hij versnipperd de boomstronk tot houtsnippers.
 3. Wanneer je besluit de boomstronk te verwijderen door de spandband te gebruiken. Let dan op of de wortels niet te groot of te diep zitten. Twijfelt u hierover, bel dan een hovenier.
Wat moet ik doen?
 1. Graaf met een schop een kuil rondom de boomstronk. Hak of zaag elke wortel die je tegenkomt door. Ga hiermee door totdat de boomstronk vrij ligt. De boomstronk ligt nu los in de gegraven kuil en kan verwijderd worden. Til de boomstronk (het liefst met meerdere mensen) uit de gegraven kuil.
 2. Zorg voor persoonsbescherming, zoals een veiligheidsbril en oorbeschermers. Beoordeel de optimale hoogte van de stuurboom n.a.v. de stobbe. Zet de brandstofkraan open en zorg dat de steunpoten goed zijn ingeschoven. Start de motor door de hendel onder het handvat in te knijpen. Trek de choke open. Zet het gas vervolgens ? open. Draai de sleutel om en houd deze vast tot de motor loopt. (de motor moet een paar minuten warmlopen) Zet het gas helemaal open. Het freeswerk wordt gedaan, wanneer de machine op vol vermogen draait, dus met het gat open. Frees in zijwaartse beweging de boomstronk in laagjes weg.
 3. Bevestig de spanband of het stuk touw stevig om de boomstronk. (doe dit zo laag mogelijk) Bevestig het andere uiteinde aan de trekhaak van het voertuig dat je gebruik. Rijd langzaam naar voren tot de spanband of het touw strak staat. Voer de druk op, zodat de boomstronk inclusief wortels los komt. Rijd naar boven en trek de boomstronk er geleidelijk uit.
Wat moet ik vooral niet doen?
 1. Til een zware boomstronk niet in je eentje. Dit kan rugblessures opleveren.
 2. Werk niet in een ongeventileerde ruimte met de strobbenfrees. Werk er niet mee zonder toeziend oog van een meerderjarig deskundig persoon. Verplaats de machine niet wanneer de frees nog draait of de motor nog aanstaat. Ga niet voor de machine staan, voordat de frees is uitgedraaid.
 3. Geef niet in een keer hard gas.

Boomstronk laten verwijderen

Vannacht sloeg het noodweer toe. De wind woei om het huis en de ramen klepperde. Je schrikt wakker en hoort onheilspellend gekraak. Die mooie grote eikenboom naast je oprit heeft deze storm niet overleefd. De grote boomstronk ligt dwars over je oprit en er is geen beweging in te krijgen. Je auto kan niet meer de oprit af en zonder auto ben je nergens. In dat geval surf je snel naar zoofy.nl.

Zoofy helpt je snel aan de juiste vakman zodat die de boomstronk verwijderen kan. Zo kun jij toch nog op tijd na de afspraak met de auto. Fietsen door wind en weer wordt namelijk niemand vrolijk van. De kosten van een boom verwijderen zijn bij Zoofy tegen een vast uurtarief. Dit is te vinden op de website. Onze vakmannen zijn vakkundig en betrouwbaar en laten de boel netjes achter.

Mocht er niet zo’n haast zijn bij het verwijderen van de boomstronk dan kun je ook voor een ander moment een afspraak plannen. Op de site kun je jouw voorkeur voor datum en tijd invullen en wij zorgen dat er dan de juiste vakman bij jou op de stoep staat. Onze vakmannen leveren kwaliteit, dit is ook terug te vinden op de site. Hier kun je de beoordeling vinden van klanten die je voorgingen.

Waar jij je ook in Nederland bevindt van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag tot Groningen, Assen of Maastricht overal kan Zoofy de helpende hand bieden. Dus verwijder snel die boomstronk uit je tuin of van je oprit met behulp van de vakmannen van Zoofy.