Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet je zelf een boom kappen?

Zo moet je zelf een boom kappen


Een boom kappen is gevaarlijk werk, daarom raden wij aan dit via een hovenier te doen. Bij zoofy regel je snel en eenvoudig een vakkundige hovenier, die op een moment dat jou uitkomt de boom komt kappen / rooien!

Mocht je toch zelf een boom willen kappen, volg dan deze stappen:
  • Vraag een vergunning aan. Dit kan via https://www.omgevingsloket.nl/. Sinds 2010 is het verplicht om een omgevingsvergunning aan te vragen voor het kappen van bomen.
  • Trek beschermende kleding aan en zorg voor de juiste uitrusting: Touw, Goedgekeurde veiligheidshelm, stevige handschoenen, veiligheidsbroek, motorzaagschoenen, gehoorbeschermingm gelaatsbescherming, takkenzaag, motorzaag, hulp, ladder Het kappen van bomen kan zorgen voor vele letsels, zorg ervoor dat je de juiste bescherming draagt!
  • Begin met de kleine takken. Zet een ladder tegen de boom, klim in de boom en bind jezelf vast. Begin met de dunnere takken, zo wordt de boom lichter.
  • Ga door naar de grotere takken. Dit doe je door een stevige lus met knoop te leggen om het deel dat gaat vallen én hetzelfde te doen bij een tak die nog aan de boom zit. Controleer of de tak die de vallende tak tegen moet houden stevig genoeg is. Zaag voorzichtig de tak los en laat deze langzaam vallen. Maak de lus daarna los en laat hem voorzichtig op de grond vallen.
  • Als alle takken weg zijn, houd je alleen nog de stam over. Zaag de boom schuin in aan de kant waar de boom moet vallen. Hierdoor ontstaat er een hap. Deze moet tot de helft van de boom komen.
  • Bind de boom vast met een aantal touwen. Doe dit niet alleen en zorg voor hulp.
  • Zaag nu de andere kant in. Als je in de buurt van de inkeping komt voel je dat de boom over begint te hellen. Hier kan je zien of dit de juiste kant is.
  • Stap aan de kant als de boom begint te vallen. Geeft de mensen die helpen instructies. Zaag net zo lang tot de boom omvalt.

Boom laten kappen of rooien?

Ben je het helemaal zat dat die boom in de voortuin je al het zonlicht ontneemt? Heeft je fruitboom al jaren niets eetbaars meer geproduceerd? Zitten er nu echt geen wonderschone takken meer aan de dennenboom die je na vorige Kerstmis hebt geplant? Op Zoofy.nl regel je snel en eenvoudig een vakkundige hovenier, die op een moment dat jou uitkomt de boom komt kappen / rooien!

Bij spoedklussen regelen wij binnen 20 minuten een vakman die dezelfde dag nog bij je op de stoep staat! Vul je postcode in en wij sturen een hovenier die bij je in de buurt zit. Zo hoef je niet onnodig lang te wachten. Wij werken altijd met een vast uurtarief, en brengen geen voorrijkosten in rekening - zo wordt je nooit verrast door extra kosten!

Ook wanneer er geen sprake is van spoed, maar je voor morgen of een later moment een afspraak wilt maken, kunnen wij dit voor je regelen! Wij zijn 24 uur per dag voor je geopend: geef de gewenste datum en tijd aan, en wij zorgen dat er een afspraak met een vakman wordt gemaakt. Na het invoeren van je postcode krijg je direct een overzicht van al onze hoveniers in jouw regio, waarop je kunt zien hoe zij door eerdere klanten zijn beoordeeld. Ook staat er bij alle vakmensen een foto; zo weet jij wie er straks bij je voor de deur staat!

Al onze hoveniers zijn door ons geselecteerd op hun betrouwbaarheid en vakkundigheid; wij kunnen garanderen dat je tuin netjes door hen wordt achtergelaten. Door ons sterren-systeem is het ook altijd duidelijk hoe de vakmannen door eerdere klanten zijn beoordeeld.

Nadat alle ongewenste bomen uit je tuin zijn verwijderd of gerooid, kan je zelf kiezen hoe je de factuur betaalt. Het is altijd mogelijk om direct bij de vakman te betalen; dit kan contact en vaak ook per pin. Betaal je liever op een later moment? Geen probleem! Wij sturen je altijd per e-mail een factuur, die je vervolgens met iDeal kunt betalen. Dan regelen wij dat je betaling bij de hovenier terechtkomt!