Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakmanVul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.

Spoed

--,-

incl BTW

Morgen

--,-

incl BTW

Later moment

--,-

incl BTW

Geen voorrijkosten.
Beste vakmannen van NL.
Altijd garantie.

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Bespaar tijd en geld

Met 1 klik een afspraak met een vakman. Die langskomt wanneer jij wilt. Voor een fatsoenlijke prijs.

Alleen de beste vakmannen

Tot nu toe afscheid van 68 vakmannen genomen. Ze waren niet goed genoeg! Balen voor hen. Fijn voor jou.

Alleen lokale vakmannen

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs. En die rekenen geen voorrijkosten. Fijn hé? :)

Hoe moet je je badkamer kitten?

Zo moet je je badkamer kitten


Je irriteert je echt al weken aan die loszittende kitranden op je badkamer. Of die vieze schimmelplekken in de kitrand in de douchebak. Tijd voor nieuwe kit, dit moet je toch makkelijk zelf kunnen? Om lekkages te voorkomen kun je natuurlijk ook professionele hulp van Zoofy inschakelen. Kitten lijkt namelijk makkelijker dan het is en er komt stiekem toch wel wat oefening bij kijken.

Een goed begin is het halve werk. Om te beginnen de voorbereiding. Zorg dat je de juiste kit in huis hebt en een bijpassend kitpistool. Daarnaast schilderstape, eventueel een hulpmiddels als een mesje en een kopje met lauw water en afwasmiddel.

Om te weten wat nu de juiste kit is voor jouw klus in de badkamer, is het belangrijk te kijken wat er moet gebeuren. Voor kieren en naden tussen kozijnen en muur (hout-steen), kun je het beste acrylaatkit gebruiken. Hier kun je overheen schilderen en is half elastisch. Het meest voorkomende in de badkamer is natuurlijk het voegen met kit om de boel waterdicht te maken. Hiervoor dien je siliconenkit te gebruiken. Deze is in vele kleuren verkrijgbaar, dit is ook belangrijk want overschilderen is niet mogelijk helaas. Siliconenkit wordt ook wel sanitairkit genoemd. Dan heb je ook nog kit met azijnzuur ,die wordt gebruikt in voorgaand besproken natte ruimtes. Siliconenkit zonder azijnzuur wordt gebruikt bij beglazing waarbij overschilderen van de kit niet meer nodig is (denk aan aluminium frames).

Voor je begint is het belangrijk de ondergrond goed schoon te maken. Dit is erg belangrijk voor de hechting van de kit. Zorg dat de ondergrond schoon , droog , vetvrij is en vrij van losse delen en stof. Schoonmaken gebeurt met reinigingsmiddel en een doek.

Na het reinigen kun je met behulp van tape een precieze, recht kitrand krijgen. Hier kun je speciale kittape voor gebruiken. Deze bestaat uit twee flinterdun aluminium stroken op een plakstrip. Tussen de twee stroken zit ruimte. Die ruimte is de breedte van je kitstrook. Je plakt de kittape op de naad of voeg en trekt de plakstrip eraf. De twee aluminium stroken blijven plakken. Zo kun je een keurige kitrand maken. Kat in het bakkie toch?

Blijkt zo'n rechte lijn toch lastiger dan gedacht? En blijft de tape maar aan je vingers plakken? Vol frustratie bedenk je dat jij je tijd wel beter hebt te besteden en zoekt naar de vakman voor jou op zoofy.nl. We rekenen geen voorrijkosten dus dat scheelt ook weer in de portemonnee. Daarnaast werken we met betrouwbare vakmannen en hierdoor ziet jouw badkamer er weer piekfijn uit na ons bezoek zonder lekkages in de toekomst.