Dimmer plaatsen / repareren

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 338 Elektriciens bij jou in de buurt

Als de dimmer het niet meer doet, is er vaak sprake van een kapotte zekering die vervangen moet worden. Het is dus lang niet altijd nodig om de gehele dimmer te vervangen. Omschrijf wat het probleem is en maak direct een afspraak met een elektricien in de buurt.

Nu regelen
30 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 22 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer.

Voor alle klusjes bij jou thuis, wij vinden de hulp die nodig is

Zoek je klus en maak direct een afspraak met een vakman

Selecteer een klus of dienst

Maak een afspraak voor wanneer het jou uitkomt.

Vakmensen krijgen een melding

Een vakman in de buurt pakt jouw klus op. Je ontvangt direct een bevestiging.

De vakman komt bij je langs

Klus klaar? De factuur ontvang je per mail. Betalen kan via Tikkie of iDeal.

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Dimmer aansluiten

Een dimmer aansluiten is voor een professionele elektricien een eenvoudige klus. Een dimmer is tenslotte niet veel anders dan een gewone lichtschakelaar. Het is wel belangrijk dat een juiste soort dimmer wordt aangeschaft. Let daar op wanneer je het materiaal zelf aanschaft of doorgeeft aan de vakman.

Je hebt namelijk verschillende dimmers. Bijvoorbeeld voor gewone lampen, halogeenverlichting of LED lampen. Let dus op dat de juiste dimmer wordt gekocht. Ook moet rekening worden gehouden met de maat. Meestal is het aan te raden om hetzelfde merk te gebruiken als de andere schakelaars in huis.

Voordat de elektricien aan de slag gaat zal hij altijd eerst de stroom uitschakelen in de meterkast. Dat is wel zo veilig. De vakman kan hierna de oude schakelaar losmaken om zo plaats te maken voor de dimmer. De draden moeten worden aangesloten zoals staat aangegeven op de beschrijving. Vrijwel altijd is er een bruine draad en een zwarte draad. Dit is de zogenaamde schakeldraad.

Zijn de draden goed aangesloten dan plaatst de vakman de dimmer in de wandcontactdoos. Als het goed is past dit perfect. Draai de schroefjes aan zodat de dimmer goed vastzit.

Schakel de stroom weer aan en zie direct of de dimmer naar behoren werkt.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af