Regel nu jouw vakman

CV installatie ontluchten

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 253 cv monteurs bij jou in de buurt

Hoor je vreemde geluiden uit de verwarming komen? Luchtbellen veroorzaken borrelende geluiden in leidingen en radiatoren, en zorgen dat die niet helemaal warm worden. De oplossing is vaak het ontluchten van je CV installatie. Voor onze CV installateur is dit een koud kunstje. Hij ontlucht het systeem en controleert meteen het waterpeil van je CV. Vaak is het al binnen een uur gefixt, en zit jij er weer heerlijk warmpjes bij.

Regel nu jouw vakman
7 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 132 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

 

Veel geboekte klussen  
Onderhoud CV-ketel Tuin onderhoud
Boomstronken verwijderen Grond egaliseren
Plafond schilderen Kraan plaatsen
Lekkage opsporen Stukadoor Amsterdam
Schilder Amsterdam Leidingwerk plaatsen

 

 

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

CV ketel ontluchten

Wanneer er lucht in de verwarmingsleidingen zit, kan dat zorgen voor borrelende geluiden. Het wordt pas écht vervelend wanneer het daardoor niet meer overal even goed warm wordt in huis. Wanneer een CV ketel onlangs is bijgevuld met water moet je de CV installatie altijd ontluchten. In het toegevoegde water zitten zuurstofbelletjes die samen grotere luchtbellen vormen. Lucht in de CV betekent ook vaak dat er te weinig water in het systeem zit en dat je deze moet bijvullen. Controleer daarom geregeld het waterpeil van je CV. Als je erg vaak moet bijvullen, kan er ergens een lekkage zitten. Raadpleeg dan altijd een installateur. Laat je CV-installatie eens per twee jaar nakijken en schoonmaken. Zo voorkom je onnodig energieverbruik en verleng je de levensduur.

Maak je het jezelf graag gemakkelijk? Met één klik op de knop bestel je bij Zoofy een CV monteur die het voor je doet. Vaak is het binnen een uur al gefixt, en zit jij er binnen een mum van tijd weer warmpjes bij.

Mocht je liever zelf een poging wagen, dan zijn dit de stappen die je moet volgen:

Draai alle radiatoren in huis helemaal open. Zet daarna de thermostaat op tenminste 25 graden en laat dit 10 minuten zo staan.

Daardoor zal de warme lucht opstijgen in de installatie. De luchtbellen verzamelen zich bij de ontluchtingsventielen op de radiatoren.

Draai nu alle radiatoren weer dicht.

Tijd om het systeem te ontluchten. Dit doe je door de ontluchtingsventielen open te draaien. Hiervoor is een speciaal sleuteltje nodig.

Begin bij een radiator op de benedenverdieping en werk daarna naar boven toe.

Een tip om het knoeien te voorkomen. Houd een doek bij het ventiel wanneer je deze opendraait. Zodra er water ontsnapt draai je het ventiel weer dicht.

Let daarbij niet op de kleur van het water. Is het troebel of zwart dan is dat helemaal normaal.

Heb je alle ventielen op en dicht gedraaid dan kun je de radiatoren weer opendraaien.

Zet de thermostaat weer wat hoger en controleer de druk van de CV ketel. Deze moet weer op het normale niveau staan. Meestal is dat zo rond de 1,6 bar.

Mocht je er zelf toch niet helemaal uit komen. Geen probleem, altijd een vakman dichtbij. 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af