Blog

bijv. ‘Kraan vervangen’

Blog

Tips & Tricks

Zo maak je eindelijk werk van een opgeruimde kledingkast

vrijdag 02 november 2018

Hierom lukt dat niet, kleding weggooien

Als we bezig zijn met onze kledingkast uitruimen, dan denken we eigenlijk allemaal: ga ik dit nog een keer aan doen. Het antwoord is meestal ja. Ja er zal vast wel een gelegenheid zijn dat je dat kledingstuk dat je al 2 jaar niet meer aan hebt gedaan weer een keer aan gaat doen. En omdat die kans er is, houd je dat kledingstuk in de kast. Terwijl je stiekem al weet dat je die de komende 2 jaar weer 0 keer gaat dragen.

Hoe kom je dan toch van je kleding af?
Door “ga ik nog wel een keer aan doen” niet meer als criterium te nemen. Maar met een score te gaan werken. Van 0 tot 100. En alles wat een score heeft onder de 90 (dus ook 88) breng je weg. Dus dat kledingstuk waar je net mee in je handen stond, die had je misschien 20 of 30 punten gegeven. En dat betekent: afscheid nemen. Het is over en uit met die broek of trui die je al jaren niet meer hebt aangedaan. Exit. Maak er iemand anders blij mee.

Nog een andere manier om het op te lossen is dit: als het geen èchte ja is. Dan is het een èchte nee. Als je maar een klein beetje twijfelt of je dit kledingstuk nog wel aan gaat doen, als het niet direct ja is. Dan is het direct nee.

Wedden dat je na deze tips minimaal een verhuisdoos klaar hebt staan voor vertrek richting de kringloop? En weet je wat het voordeel is van dingen wegdoen? Dat je plaats krijgt voor nieuwe spulletjes  En dat is ook leuk!

Kun je nou echt geen afscheid nemen van je kleding. Dan heb ik nog een oplossing voor je. Gewoon een kast op maat laten maken door onze timmermannen. Dan krijg je extra ruimte voor nog meer (ongebruikte) kleding.

Meer van dit soort slimme tips en trucs? Blijf op de hoogte en volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy