Aanmelden als vakman

Hoe ben je hier gekomen? (optioneel)


Verzend aanmeldformulier

Zo werkt Zoofy

1

Ontvang een aanvraag!

Klusaanvragen ontvang je per mail (en soms per sms) en via onze App. Je ontvangt aanvragen uit jouw regio.

2

Bevestig de klus!

Het is een kwestie van op ja (als je kunt) of op nee (als je niet kunt) drukken, meer niet.

3

Afspraak gemaakt!

De bevestiging met alle informatie ontvang je direct per mail

Zoofy in het nieuws

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Zoofy en andere kluswebsites?

Wij zoeken voor klanten naar goede en betrouwbare vakmensen voor de momenten dat zij het liefst geholpen willen worden. Bij ons maken mensen direct een afspraak met een loodgieter, installateur of klusjesman. Als jij kan, dan druk je op JA. Klanten plaatsen dus niet eerst een klus waarop jij dan moet reageren of waarop je een offerte moet uitbrengen. Nee, Zoofy werkt veel directer. Eigenlijk net als een bestelsite. Denk aan bijvoorbeeld Thuisbezorgd.nl. Maar dan voor vakmannen.

Hoe ontvang ik die klussen?

Klussen worden je aangeboden per sms, email of via onze app. Het is een kwestie van op 'ja' of 'nee' klikken. Ben je te druk? Dan druk op je gewoon op 'nee' en gaat de klus naar iemand anders. Druk je op ja dan zie je direct of jij de klus gaat uitvoeren.

Wat zijn de kosten?

Zoofy doet niet aan vaste kosten. Dus geen abonnementen en contracten. Je zit nergens aan vast. Je betaalt ook niet voor een aanvraag. Wij doen niet in leads. We bieden jou een echte klus aan. Alleen wanneer je deze uitvoert verdienen wij ook geld. Een deel van het gefactureerde bedrag gaat naar ons. Dus het is 100% no cure no pay. Wij verdienen alleen als jij dat ook doet. Wel zo eerlijk.

Hoe wordt het uurtarief bepaald?

Het tarief bepaal jij zelf. We proberen wel een bandbreedte aan te houden gebaseerd op de gangbare tarieven in jouw regio. Op die manier kunnen wij klanten altijd een redelijk alternatief aanbieden wanneer jij op 'nee' drukt. Ook kun je meer verdienen met spoedklussen en er zijn hogere avond- en weekendtarieven.

Doen jullie aan voorrijkosten?

Nee, absoluut niet! Doorgaans hebben mensen daar een hekel aan. We hebben dan liever dat je met een iets hoger uurtarief werkt waarin rekening wordt gehouden met eventuele reistijd, benzinekosten en andere zaken. Stel, je moet 20 minuten rijden en je ben een uurtje bezig. Het is wel de bedoeling dat je er geld aan over houdt.

In welke regio krijg ik klussen aangeboden?

Alleen bij jou in de buurt. Zeker voor kleinere klussen willen wij niet dat je een uur in de auto moet zitten. We hanteren daarom altijd een werkgebied van maximaal 15 kilometer. Zo loont het ook om kleinere klussen op te pakken.

Hoe gaat het met factureren?

De belangrijkste afspraak die wij maken is dat we weten wat er wordt gefactureerd. Daar hebben we een simpel systeem voor. Na het afronden van een klus maak je in een paar seconden een factuur aan. Dit kan direct op je telefoon of iets later, gewoon thuis op je laptop. Je vult de bedragen in en drukt op verzenden. Direct ontvangt de klant dan een factuur (met jouw bedrijfsgegevens) in de email. Jij ontvangt een kopie en wij ook. Zo weet iedereen wat er is gefactureerd.

Ok, maar hoe verwerk ik dat in mijn administratie?

Ook dat is best eenvoudig. In je eigen administratie maak je een nieuwe factuur aan. Bij de omschrijving zet je dan 'Zoofy factuur nr XXXX'. Dan is het altijd makkelijk terug te vinden. Je moet de factuur die je via Zoofy verstuurt dus eigenlijk zien als jouw werkbon. 2X per maand vindt er een verrekening plaats. Heb je de betaling voor een klus ontvangen dan kun je de factuur op betaald zetten.

Hoe kunnen klanten betalen?

Op twee manieren. Wordt er direct bij jou afgerekend dan kies je bij het verzenden van de factuur voor pinnen. Op de factuur komt dan te staan 'reeds betaald'. Dan weten wij dat ook. Betaalt een klant liever via Ideal? Dat mag ook. Dan kies je voor online betaling. Het geld komt dan eerst op onze rekening. Is de betaling binnen dan storten we dat 2X per maand door. Rond de 15e en de 30e. Wij herinneren klanten eraan dat ze ook netjes op tijd betalen.

Hoe weten jullie of de vakmensen betrouwbaar en goed zijn?

Daar steken we veel energie en tijd in. Zoofy valt of staat met de kwaliteit van de vakmensen met wie wij samenwerken. Dat is de reden dat we vooraf een selectie maken. We benaderen niet iedereen. Vooraf proberen we zoveel mogelijk te checken of je goede referenties hebt en of we geen vreemde dingen tegenkomen. Voor beide partijen is het fijn om elkaar even gesproken te hebben. Sta je online dan mogen klanten (altijd na volledige afronding en betaling van een klus) hun mening geven. Komt de gemiddelde score beneden een bepaald niveau dan staken we per direct de samenwerking.