Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je timmerman bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Alle timmermanklussen

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Vragen of hulp met boeken? Bel ons
085-0471277


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct 'n top timmerman.

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze timmermannen

4.6/5 sterren gebasseerd op 2417 reviews

Zoofyhttps://zoofy.nl/zoofy_logo_white.png

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Een timmerman voor al jouw klussen

Zolang als dat er met hout gewerkt wordt bestaan er timmermannen. Vooral na de middeleeuwen is het vak timmerman een bekender vak geworden. In die tijd hadden de meeste Nederlandse steden een stadstimmerman. Die timmerman hielp bij alles wat gebouwd, ontworpen en gerestaureerd moest worden. Een timmerman in die tijd was in dienst van de stad. Vaak was er in de stad een timmerwerf waar de timmerman zijn klussen kon doen. De stadstimmerman woonde vlakbij de werf. De timmerman heeft door de jaren heen veel verschillende producten af moeten leveren. Denk aan de tijd dat schepen nog van hout waren, die werden gemaakt door de timmerman. Een oude benaming voor een timmerman is: schrijnwerker.

Opleiding tot timmerman

Het vak timmerman is een vakopleiding, dit leer je vooral in de praktijk. De opleiding is vier dagen werken en een naar school voor de theorie (BBL). De opleiding duur twee jaar tot allround timmerman. Het is mogelijk om door te leren naar voortgezet timmerman. Als timmerman kun je uiteindelijk werken voor een aannemer, woonstichting of een interieurbedrijf. Belangrijke competenties van een timmerman zijn: precies, fysiek sterk en samenwerken. Samenwerken geldt vooral als je op een bouwplaats werkt. Binnen het vak timmerman zijn er ook specialisten, zij hebben zich gespecialiseerd in bijvoorbeeld het maken van: meubels.

Wat doet een timmerman

Het werk van een timmerman bestaat voor het grootste gedeelte uit werken met hout. Het zagen, schaven, en het timmerwerk. Een timmerman is er ook voor het maken van nieuwe kozijnen of het onderhoud daarvan. Bij het bouwen van nieuwe huizen ben je als timmerman ook betrokken. Het is als timmerman belangrijk om een duizendpoot te zijn als het om werken met hout gaat. Een timmerman is er voor de kleine en grote houtklussen. Een timmerman moet zorgen dat hij een goed gevulde gereedschapskist bij zich heeft. Zo is de timmerman goed voorzien tijdens zijn werk.

Wat kost een timmerman?

Een groter timmerbedrijf inhuren is vaak iets duurder dan het inschakelen van een ZZP-timmerman. Een professionele timmerman zal al snel 35 euro per uur vragen (excl. Btw). In de grote steden liggen deze tarieven wel vaak iets hoger.

Het vinden van een goede timmerman

Als je iemand wilt huren, wil je het liefste de beste hebben. Hoe vind je een goede timmerman. Recensies en ervaringen van anderen kunnen helpen om voor jou de juiste timmerman te vinden. Op onze website vind je alleen de timmermannen die het beste aangeschreven staan. Voor ons geldt dat de recensie voor een timmerman niet onder de drie sterren moet gaan.

Locatie

Door ons grote netwerk in timmermannen, hebben wij timmermannen in het hele land verspreid zitten. Zo hoef je nooit lang op een timmerman te wachten om je klus te klaren. Kijk voor een timmerman bij jou in de buurt bovenaan de pagina.