Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je hovenier bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Alle hovenierklussen

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Vragen of hulp met boeken? Bel ons
085-0471277


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct 'n top hovenier.

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze hoveniers

4.6/5 sterren gebasseerd op 1123 reviews

Zoofyhttps://zoofy.nl/zoofy_logo_white.png

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Een hovenier nodig?

Tijd voor een verbouwing in de tuin? Of een nieuw grasveld? Een mooie klus voor een hovenier. Bij Zoofy hebben we een ruim netwerk van hoveniers. Onze tuinmannen komen je graag helpen wanneer het jou het beste uitkomt.

Geschiedenis hovenier

Een hovenier was voorheen iemand die in dienst was van het klooster of een universiteit. De Latijnse benaming voor hovenier is hortulanus. Een hovenier wordt ook wel een tuinman genoemd. Er is tussen die twee beroepen wel een klein verschil. Onder het kopje “wat doet een hovenier” vind je daarover meer.

Hoe word je een hovenier?

Om hovenier te worden heb je een opleiding nodig in de groene sector. Wil je hovenier worden, dan moet je de agrarische opleiding volgen. Deze opleiding kun je zowel in de praktijk volgen (BBL) of op school met vooral theorie (BOL). De hoveniersopleiding is een opleiding voor niveau 3 en 4. Mocht je met niveau 3 beginnen en wil je doorstuderen is er ook de niveau 4 opleiding. Tijdens de opleiding hovenier leer je alles wat je moet weten over bomen en planten. Naast de kennis van het groen krijg je ook informatie over de andere dingen in de tuin. Denk dan aan de tegels, vijvers en terrassen. Als je een gediplomeerde tuinman bent kun je aan de slag bij een hoveniersbedrijf. Je kan met genoeg ervaring ook een eenmanszaak beginnen als hovenier. De gemeente heeft ook hoveniers en tuinmannen in dienst voor het onderhoud van de parken in de gemeente.

Wat doet een hovenier allemaal?

Een hovenier is er voor verschillende klussen die vooral in de tuin zijn. Een tuinman is er om de struiken te snoeien, bomen kappen/rooien, struik verwijderen en gras zaaien. Een hovenier doet de eerdergenoemde werkzaamheden ook. Maar doet ook zaken zoals: grasmatten leggen, tuinhuizen plaatsen, de grond in de tuin egaliseren en een schutting plaatsen. De hovenier kan bij overlast van insecten ook vaak helpen. Je kan een hovenier inhuren om advies te vragen over de indeling van je tuin. Een hovenier kan deze werkzaamheden doen voor bedrijven maar ook voor de particulieren. Een verschil tussen een hovenier en een tuinman is dat de hovenier ook wel tuinen aanlegt en een tuinman vooral het onderhoud doet.

Wat rekent een hovenier gemiddeld

Een hovenier die voor zichzelf is begonnen hanteert een tarief van ongeveer 40 euro per uur (excl. Btw). Een zzp hovenier moet zijn opdrachten vooral van particulieren krijgen. Dit is omdat de gemeente vaak een hoveniersbedrijf inhuurt voor een klus.

Het zoeken naar een goede hovenier

Hoe kom je nou aan een goede hovenier? Als je op zoek bent naar een hovenier kun je het beste een aantal met elkaar vergelijken. Dit kan doormiddel van reviews. De ervaringen van anderen kunnen je goed helpen bij het kiezen van de juiste hovenier. Als je op de website van Zoofy kijkt hoef je niet meer verder te zoeken. Wij hebben de beste hoveniers die klaar staan om je te helpen.

Locatie

Bovenaan de pagina kun je een hovenier bij jou in de buurt vinden. Zoofy heeft vakmensen door heel Nederland. Via ons vind je hoveniers onder andere in Apeldoorn, Zwolle, Tilburg en de grote steden van Nederland.