Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je dakdekker bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Alle dakdekkerklussen

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Vragen of hulp met boeken? Bel ons
085-0471277


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct 'n top dakdekker.

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze dakdekkers

4.6/5 sterren gebasseerd op 5980 reviews

Zoofyhttps://zoofy.nl/zoofy_logo_white.png

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Een dakdekker uit de buurt die jou komt helpen

Een lekkage aan het dak of een kapotte dakgoot? Voor deze klussen heb je een dakdekker of dakdekkersbedrijf nodig. Laten wij bij Zoofy gelukkig de beste vakmensen hebben aangesloten die je graag hulp komen bieden.

Geschiedenis dakdekkers

Daken bestaan sinds er huizen zijn. Zolang zijn er ook al dakdekkers. Dakdekkers kunnen ook dakwerkers worden genoemd. In het verleden waren er veel rieten daken. Sinds de middeleeuwen worden rieten daken niet meer in de stad gebruikt vanwege het brandgevaar. Dakdekkers gebruiken verschillende materialen voor het maken van een dakbedekking. Het doel is het beschermen van je woning tegen slecht weer en lekkages. Het soort dakbedekking dat je kiest bepaalt natuurlijk ook in grote mate de uitstraling van de woning. Naast veelgebruikte materialen als dakpannen en bitumen wordt steeds vaker ook metaal, zink, EPDM en andere soort kunststof in toenemende mate gebruikt. Riet en leien pannen worden juist steeds minder gebruikt als beschermende laag op het dak.

Opleiding tot dakdekker

Binnen de opleiding dakdekker zijn er verschillende richtingen die je op kan gaan. Op deze manier kan een dakdekker zich specialiseren in het dekken van een dak. De richtingen binnen de opleiding zijn: dakdekker riet, dakdekker kunststof en bitumen, dakdekker dakpannen en dakdekker/monteur metalen daken. De opleiding heeft een niveau twee en drie opleiding. De opleiding tot dakdekker duurt ongeveer drie jaar. Een dakdekker moet zeker geen hoogtevrees hebben en fysiek zwaar werk aan kunnen.

Wat doet een dakdekker allemaal?

Een dakdekker is er vooral om te zorgen dat neerslag (regen, sneeuw enz.) het huis niet binnen komt. Simpel gezegd: een lekkage aan het dak moet voorkomen worden. De dakdekker zorgt er ook voor dat het niet tocht in huis. Naast deze taken is een dakwerker er ook voor reparaties aan het dak, dakgoot of de regenpijp en wordt hij ook betrokken bij de nieuwbouw van huizen. Een dakdekkersbedrijf bekijkt dan wat er moet gebeuren voor ze dakbedekking leggen. De dakdekker kan op alle soorten daken uit de voeten, of het een schuin of plat dak is maakt niet uit. Een dakdekker doet eigenlijk alles aan het dak zodat jij prettig in je huis kan wonen.

De tarieven van een dakdekker

Een beginnend zelfstandig dakdekker vraagt doorgaans 40 euro per uur (excl. Btw). Een meer ervaren dakwerker kan iets hoger gaan zitten. Zijn tarief gaat dan al snel richting de 60 euro. Voor grote projecten maak je vaak van tevoren een afspraak over een totaalprijs. Bij het aanleggen van nieuwe dakbekleding hanteren veel dakdekkersbedrijf een prijs per vierkante meter.

Wordt een dakdekker vergoed door de verzekering?

Het zou kunnen zijn dat de verzekering bij een lekkage de schade vergoed. Stormschade wordt vergoed als er minimaal windkracht 7 gemeten is. Bij een lekkage heb je te maken met twee verschillende soorten verzekeringen. De inboedelverzekering en de opstalverzekering. Per verzekeraar is het verschillend of ze de schade wel of niet vergoeden.

Waar vind je nu een goede dakdekker?

Die goede dakdekker vindt je bij Zoofy. Voor ons is het belangrijk dat de dakdekker zijn vak goed verstaat en uitvoert zoals van een dakwerker verwacht wordt. Recensies zijn belangrijk voor een vakman. Zorg dat je dakdekkers met elkaar kan vergelijken. Op die manier kun je voor jou de beste dakdekker vinden. Bij ons (Zoofy) kun je op de website een dakdekker bestellen voor alle soorten dakklussen. Wanneer je haast hebt kan dat vaak al voor dezelfde dag. Let wel op: bij harde wind of regen gaan dakdekkers niet het dak op. Ook moeten ze vaak met twee man werken. Anders zijn ze bij een ongeluk niet goed verzekerd.

Locatie

Bij Zoofy hebben wij een groot netwerk aan dakdekkers in Nederland. Wij hebben vakmensen in de randstad en steden zoals Enschede, Den Bosch, Arnhem en Nijmegen. In dit netwerk zit zeker een dakdekker bij jou in de buurt. Zo hoef je niet lang te zoeken naar een goede dakwerker voor jouw klus.