Je locatie

Kies je klus

Wanneer hulp?

Boek je vakman

De enige site in Nederland waar je online je cv_monteur bestelt.

Geen voorrijkosten. Vakkundig & snel geholpen. Kies of zoek je klus. Afspraak wanneer je wil! 😀

Top cv_monteurklussen

Alle cv_monteurklussen

Vul je postcode of plaats in om prijzen en beschikbaarheid te tonen.


Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10


Vragen of hulp met boeken? Bel ons
085-0471277


Dit zeggen onze klanten over onze vakmannenBetaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

ideal

Direct 'n top cv monteur.

Start door je postcode in te vullen

De gemiddelde beoordeling van onze cv monteurs

4.6/5 sterren gebasseerd op 4946 reviews

Zoofyhttps://zoofy.nl/zoofy_logo_white.png

Zo werkt Zoofy

Snel de juiste vakman

1

Welke klus moet er gebeuren?

Zoek je klus op of klik door naar de juiste categorie. Staat jouw klus er niet tussen? Kies dan de klus die er het meest op lijkt, of klik de "per uur" klus aan.

2

Wanneer komt het uit?

Geef aan wanneer je geholpen wil worden. Is het dringend? Of kan het even wachten? Jij bepaalt. Onze vakmannen passen zich aan aan jouw agenda. Dat regelen wij voor je!

3

Vul je gegevens in

We regelen zsm een afspraak met goede lokale vakman. Spoed? Binnen 20 minuten reactie en vaak al eerder. Morgen of een later moment, dan krijg je binnen 1 uur reactie.

Alle informatie die je wilt weten over de CV monteur

Wat doet een CV monteur?
Een CV monteur is gespecialiseerd in het onderhouden van en het oplossen van storingen aan CV ketels. Vroeger deden loodgieters dit werk ook. Nu plegen gespecialiseerde CV monteurs onderhoud aan je CV ketel.
De laatste tientallen jaren is het beroep van loodgieter en cv monteur uit elkaar gevallen. Vroeger was het een beperkte set van kennis die je nodig had om beide vakken uit te oefenen. Tegenwoordig moet je als loodgieter of CV monteur veel meer kennis hebben om beide vakken te kunnen uitoefenen. Om die reden zijn er steeds meer splitsingen gekomen in de vakgebieden.
De CV monteur is nu uitsluiting bezig met CV ketels. Voor consumenten is dat vaak tot 40 kW. Maar in principe werkt elke CV ketel, ook de industriële, of de CV ketels voor grote gebouwen en bij VVE's, op dezelfde manier.

Wat voor werkzaamheden voert de CV monteur uit?
De eenvoudigste splitsing die je kunt maken in zijn werkzaamheden is die van het onderhoud en van het oplossen van storingen.

Wat doet een CV monteur bij een CV onderhoud?

  • Schoonmaken van de verbrandingsonderdelen
  • Pakkingen vervangen
  • Systeem op druk zetten
  • Gas / lucht mengsel afstellen
  • Controleren van (slijtage)onderdelen
  • Preventief onderdelen vervangen

Bovenstaand zijn de werkzaamheden die een CV monteur bij een CV onderhoud verricht (indien nodig):

Vooral het schoonmaken van de verbrandingsonderdelen en het juiste gas- en luchtmengsel, zijn werkzaamheden die de ketel een stuk zuiniger maken. Een CV onderhoud is daarmee al snel terugverdient. Een gemiddeld gezin betaald zo’n 800 tot 1200 Euro per jaar aan zijn gasrekening. Een CV monteur kan daar een positieve draai aan geven als hij onderhoud pleegt aan je CV ketel.

Naast onderhoudswerkzaamheden verricht de CV monteur ook storingswerkzaamheden. De storingen treden het vaakst op net na de zomer als het kouder begint te worden. De hele zomer heeft de CV-ketel uitgestaan en hebben de CV monteurs het rustig gehad. Tot het moment dat de temperatuur buiten begint te dalen en savonds onder de 10 graden begint uit te komen. De meeste gezinnen, zeker met de wat oudere woningen, moeten dan beginnen met stoken.
Dat is het moment dat de CV monteur het weer drukker krijgt. De ketels starten weer op. De driewegklep, de cv-pomp en andere mechanische onderdelen die al maanden stil stonden komen weer in beweging. En dat is het moment dat storingen ontstaan. Het CV circuit is een apart circuit dat los staat van het warm water. Er staat standaard al druk op het water voor de kranen. Daar hoeft de CV monteur niks aan te doen. Maar het verwarmingscircuit is een ander verhaal. Daar is een pomp voor nodig.

Met welke opleiding word je CV monteur?
Als je CV monteur wil worden dan moet je een technisch opleiding volgen. De meest gevolgde opleiding is de MBO opleiding verwarmingsmonteur. De opleiding duurt 2 jaar en daarna kun je aan de slag in loondienst of als zelfstandig ondernemer als CV monteur.
De opleiding leert je om verwarmingsinstallaties aan te leggen. Ze in te regelen. De ketels te onderhouden en storingen op te lossen. Een groot voordeel aan deze opleiding is dat je ook airconditioningapparatuur kunt aanleggen, onderhouden en storingen van aircosystemen op te lossen. Er zijn op dit moment niet veel CV monteurs die ook aircosystemen als techniek beheersen.
Tijdens je opleiding leer je vooral door te doen. Als CV monteur in opleiding ga je zelf aan de slag met het ophangen en aansluiten van CV ketels. Je krijgt uitleg wat je waar moet aansluiten. Hoe de verschillende merken en type ketels werken en wat hun verschillen zijn. Dat zijn zaken waar je als (beginnend) CV monteur mee te maken gaat krijgen. Elk merk CV ketel heeft namelijk zijn eigen manier. Sommige ketels hebben een ingebouwd expansievat. Bij andere merken hang je het expansievat los op.

Wat is het uurtarief van een CV monteur?
Als je naar heel Nederland kijkt, dan liggen de uurtarieven van een CV monteur tussen de 50 Euro en 75 Euro. In Amsterdam betaal je het meest. Daar liggen de tarieven rond de 75 Euro. In Rotterdam betaal je een stuk minder. Daar liggen de tarieven eerder rond de 60 Euro. Net als in Utrecht en Den Haag trouwens.